Cele mai citite
 


O companie refuză să angajeze fumători, invocând costurile medicale mari
luni, 26 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

În Statele Unite sunt recenzaţi în prezent 14 milioane de şomeri, iar competiţia pentru găsirea unui loc de muncă devine şi mai grea în statul Texas, unde o companie a introdus o nouă condiţie la angajare - candidaţii să fie nefumători, informează CBS.

Baylor Health Care System a decis că dacă un candidat la angajare foloseşte tutunul sub orice formă nu are nicio şansă să primească postul.

Decizia a provocat proteste. Toţi avem dreptul să fumăm; pot înţelege să nu fumezi pe proprietatea lor, dar să nu nu angajezi pe cineva care fumează..., se revoltă un texan.

Oficialii de la Baylor explică decizia prin faptul că fumatul implică costuri mari de îngrijire a sănătăţii.

Administraţia americană pentru controlul alimentelor şi medicamentelor (FDA) estimează costurile fumatului de către angajaţii americani la circa 200 de miliarde de dolari pe an, rezultate din scăderea productivităţii şi din costurile îngrijirilor medicale.

Fumatul a fost interzis în toate sediile companiei Baylor cu patru ani în urmă. Dar poate ea, legal, să refuze să angajeze fumători?

În mod absolut da, spune un avocat specializat în domeniul ocupării forţei de muncă, din Dallas. Oamenii cred că acest lucru este discriminatoriu, dar în realitate există doar anumiţi factori care nu pot fi luaţi în considerare atunci când se iau decizii de angajare. Este vorba de
rasă, sex, etnie sau origine naţională. Acestea nu se iau în considerare şi nu pot fi invocate atunci când se decide în legătură cu o angajare.AGERPRES/(Mariana Ionescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Florin Mihălţan: Copiii cu fumători în casă prezintă un risc cu 31% mai mare de a avea astm Copiii care stau în case în care se fumează au un risc de apariţie a astmului cu 31% mai mare decât cei care nu sunt expuşi fumului de ţigară, a afirmat joi preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Florin Mihălţan, într-o conferinţă de presă.
Grecia interzice complet fumatul în locurile publice de la 1 septembrie Grecia, o naţiune cu numeroşi fumători înrăiţi, a interzis fumatul în interiorul tuturor clădirilor publice de la 1 septembrie, întrucât o interdicţie parţială în acest sens emisă la 1 iulie a eşuat, a declarat luni ministrul sănătăţii, Marilisa Xenogiannakopoulou, citat de Reuters.
Bolile netransmisibile şi factorii de risc asociaţi influenţează negativ perspectivele de angajare, productivitatea şi nivelul salariilor Bolile cronice şi factorii de risc asociaţi precum obezitatea, fumatul şi consumul excesiv de alcool influenţează negativ perspectivele de angajare şi nivelul salariilor şi au un impact semnificativ asupra pieţei muncii şi productivităţii, relevă raportul ''Health at a Glance: Europe 2016'', publicat...
SUA: Nu doar fără fumat, ci chiar şi fără fumători la locul de muncă... Mai multe persoane din SUA aflate în căutarea unui loc de muncă se confruntă cu o situaţie nouă: nu numai să nu fumeze la serviciu, ci chiar să se lase de fumat..., scrie în ediţia sa de vineri USA Today.
Doar 15% dintre adulţii americani sunt fumători, scădere semnificativă pentru ultimele decenii Doar 15% dintre adulţii americani sunt fumători, fiind cel mai scăzut procentaj înregistrat în ultimele decenii, au anunţat marţi autorităţile sanitare americane, relatează AFP.