Cele mai citite
 


O companie refuză să angajeze fumători, invocând costurile medicale mari
luni, 26 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

În Statele Unite sunt recenzaţi în prezent 14 milioane de şomeri, iar competiţia pentru găsirea unui loc de muncă devine şi mai grea în statul Texas, unde o companie a introdus o nouă condiţie la angajare - candidaţii să fie nefumători, informează CBS.

Baylor Health Care System a decis că dacă un candidat la angajare foloseşte tutunul sub orice formă nu are nicio şansă să primească postul.

Decizia a provocat proteste. Toţi avem dreptul să fumăm; pot înţelege să nu fumezi pe proprietatea lor, dar să nu nu angajezi pe cineva care fumează..., se revoltă un texan.

Oficialii de la Baylor explică decizia prin faptul că fumatul implică costuri mari de îngrijire a sănătăţii.

Administraţia americană pentru controlul alimentelor şi medicamentelor (FDA) estimează costurile fumatului de către angajaţii americani la circa 200 de miliarde de dolari pe an, rezultate din scăderea productivităţii şi din costurile îngrijirilor medicale.

Fumatul a fost interzis în toate sediile companiei Baylor cu patru ani în urmă. Dar poate ea, legal, să refuze să angajeze fumători?

În mod absolut da, spune un avocat specializat în domeniul ocupării forţei de muncă, din Dallas. Oamenii cred că acest lucru este discriminatoriu, dar în realitate există doar anumiţi factori care nu pot fi luaţi în considerare atunci când se iau decizii de angajare. Este vorba de
rasă, sex, etnie sau origine naţională. Acestea nu se iau în considerare şi nu pot fi invocate atunci când se decide în legătură cu o angajare.AGERPRES/(Mariana Ionescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Grecia interzice complet fumatul în locurile publice de la 1 septembrie Grecia, o naţiune cu numeroşi fumători înrăiţi, a interzis fumatul în interiorul tuturor clădirilor publice de la 1 septembrie, întrucât o interdicţie parţială în acest sens emisă la 1 iulie a eşuat, a declarat luni ministrul sănătăţii, Marilisa Xenogiannakopoulou, citat de Reuters.
SUA: Nu doar fără fumat, ci chiar şi fără fumători la locul de muncă... Mai multe persoane din SUA aflate în căutarea unui loc de muncă se confruntă cu o situaţie nouă: nu numai să nu fumeze la serviciu, ci chiar să se lase de fumat..., scrie în ediţia sa de vineri USA Today.
Doar 15% dintre adulţii americani sunt fumători, scădere semnificativă pentru ultimele decenii Doar 15% dintre adulţii americani sunt fumători, fiind cel mai scăzut procentaj înregistrat în ultimele decenii, au anunţat marţi autorităţile sanitare americane, relatează AFP.
Fumatul lungeşte cu şase săptămâni vindecarea fracturilor (studiu) În afară de efectele negative asupra inimii sau plămânilor, fumatul întârzie refacerea ţesuturilor osoase şi creşte riscul unor complicaţii, arată un studiu realizat de cercetători americani de la Universitatea de medicină Pennsylvania şi menţionat de Le Figaro.
Numărul de fumători în creştere puternică în lume din 1980, potrivit unui raport Proporţia populaţiei mondiale care fumează s-a diminuat din 1980, însă numărul fumătorilor a crescut puternic, ca urmare a creşterii demografice, conform unui raport american publicat marţi, relatează AFP.