Cele mai citite
 


(Corespondenţă): Protest al infirmierelor austriece la Viena
marţi, 27 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viena, 26 sep - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Aproximativ 1.000 de infirmiere austriece, angajate ale spitalului Kaiser-Franz-Josef din Viena, protestează împotriva crizei de personal din domeniul medical şi a salariilor mici, ameninţând cu organizarea în scurt timp a unei greve.
Infirmierele şi-au ales ca loc de demonstraţie piaţa primăriei din centrul Vienei, unde au arborat pancarde pe care au scris: 'Cerem mai mult timp pentru umanitate'.
'Avem tot mai mulţi pacienţi de care trebuie să ne îngrijim şi prea puţin timp', spune Christine Löwenpapst, angajată a spitalului Kaiser Franz Josef, atrăgând atenţia asupra faptului că din ce în ce mai multe infirmiere suferă de sindromul burn-out. Personalul spitalului se împuţinează, iar infirmierele rămase în centrul medical trebuie să acopere acelaşi număr, relativ mare, de sarcini. Infirmierele se plâng de asemenea că trebuie să consume din ce în ce mai mult timp pentru sarcini birocratice şi de curăţenie.
Cu toate acestea, Ministerul austriac al Sănătăţii consideră că în sistemul vienez de sănătate numărul angajaţilor depăşeşte media.
Consilierul municipal pentru probleme legate de sănătate, Sonja Wehsely, este de părere că ar fi inutil să se vorbească despre noi angajări.
'Sunt de acord că există spitale unde sunt prea puţin angajaţi, dar există şi centre medicale cu prea mulţi. Aici trebuie să acţionăm', spune ea.AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Proteste în aula Spitalului Universitar din Viena Viena, 29 nov - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Medicii Spitalului Universitar din Viena (AKH) protestează marţi în aula instituţiei împotriva măsurilor de austeritate anunţate. La protest vor lua parte şi celebrităţi locale, printre care şi fosta preşedintă a Partidului austriac...
Cât de sănătos este sistemul de sănătate vienez Din punct de vedere al pacienţilor, Viena oferă în principiu îngrijiri bune de sănătate şi un bun acces la serviciile medicale. Cu toate acestea, există multe deficienţe structurale, care fac ca sistemul de sănătate să fie scump, la care se adaugă şi faptul că administraţia pasivă, dominată de socialişti...
Tulcea: Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din cauza salariilor mici Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea au protestat marţi dimineaţă din cauza salariilor pe care le primesc, acestea fiind, potrivit inclusiv conducerii unităţii spitaliceşti, printre cele mai mici din ţară.
Nou protest al angajaţilor Spitalului Caritas faţă de intenţia MS de a transforma unitatea medicală în cămin de bătrâni Bucureşti, 21 feb /Agerpres/ - Câteva zeci de angajaţi ai Spitalului Caritas au protestat, luni, pentru a treia oară, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii (MS) de a transforma unitatea în cămin pentru bătrâni.
Alba: Asistenţi, infirmiere şi personal TESA, în grevă de avertisment Peste 100 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia şi în jur de 70 de salariaţi ai Spitalului Municipal Aiud s-au aflat miercuri, timp de două ore, în grevă de avertisment, manifestări similare fiind şi în restul unităţilor din judeţ în care există nuclee Sanitas, a declarat, pentru...
Hunedoara: Protest original al directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, Silviu Didilescu, a ales o formă originală de a protesta împotriva faptului că Ministerul Sănătăţii i-a aprobat doar un sfert din numărul de posturi de asistente medicale şi o treime din cele de medic necesare pentru această unitate sanitară, managerul...