Cele mai citite
 


Vâlcea: Leacurile băbeşti dăunează sănătăţii
marţi, 25 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie
 

Cel puţin opt pacienţi care s-au tratat cu leacuri băbeşti vin săptămânal la secţia de boli dermato-venerice a Spitalului Judeţean Vâlcea, pentru a fi vindecaţi de medici, a declarat, luni, pentru AGERPRES, dr. Samoil Teleki.

'Laptele cucului, rostopască şi alte amestecuri de buruieni ciudate care mai mult fac rău decât bine, sunt utilizate de pacienţii care vin la noi cu negi sau alte minuni de piele. Şi apoi se miră de ce în loc de zece le apar 30 de astfel de excrescenţe pe corp. Unul din pacienţi recenţi a avut o aluniţă în frunte şi după ce a rupt-o s-a tratat cu alifii băbeşti. Durerile îngrozitoare l-au adus la noi şi a fost nevoie de o incizie', spune medicul.

Potrivit acestuia, este trist refuzul unor oameni de a ieşi din folclorul sătesc. 'Oamenii au venit la spital după ce se unseseră cu urină, cu diferite ceaiuri sau se arseseră cu ţigara. E absurd, dar în acelaşi timp complet nesănătos. Pot surveni complicaţii grave care pot duce spre metastaze', a avertizat medicul dermatolog.

Dr. Samoil Teleki a precizat că una este tratamentul naturist şi alta este vraciul din sat. 'Nu poţi să vii în mileniul III cu tăiatul de sub limbă, cu argint viu, cu cenuşă dată pe corp. Ba mai rău, m-am îngrozit când săptămâna trecută a venit un pacient care folosise ca soluţie de uns acid clorhidric. Nu mai spun în ce hal era de ars', a exemplificat medicul.

Cele mai multe practici tradiţionale complet nesănătoase, spun medicii dermatologi vâlceni Samoil Teleki şi Alexandru Pirici, se întâlnesc în mediul rural. Autorităţile sanitare sunt cele în măsură să se ocupe de o educaţie medicală sănătoasă pentru cei de la sate.

'Nu este normal acest anacronism, ca în spitalele româneşti să se facă transplanturi spectaculoase, iar în comunele izolate pacienţii să se ungă cu balegă pentru nu ştiu ce te miri neg sau inflamaţie de pe corp', a apreciat dr. Teleki.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Societatea Română de Dermatologie a lansat Campania "Adolescenţa fără acnee!" Societatea Română de dermatologie (SRD) a lansat luni campania "Adolescenţa fără acnee!", care se va derula în perioada 5 mai - 20 iunie în licee din Bucureşti, Craiova, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Constanţa, Sibiu, Oradea, Iaşi, Timişoara, Braşov.
Ce pericole se ascund in produsele cosmetice. Lista ingredientelor nocive Dermatologii sustin ca la fabricarea fardurilor, parfumurilor si ojei de unghii se adauga diferite substante chimice pentru a le conferi aroma, culoarea sau consistenta specifica. Produsele cosmetice sunt, adesea, niste "cocktailuri" de chimicale, cu actiune nociva asupra pielii noastre.
Cerneala pentru tatuaje poate provoca alergii şi chiar cancer Nimeni nu ar răspunde afirmativ la invitaţia de a i se injecta sub piele câteva grame de substanţe utilizate la polizarea caroseriei autoturimului sau funingine produsă prin arderea ţiţeiului brut şi, cu toate acestea, foartă multă lume îşi face tatuaje fără să ştie că manopera constă tocmai în injectarea...
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Ridichea neagră Ridichea neagră este cunoscută încă din Antichitate (în Egiptul antic, mai apoi introdusă de romani în Europa), fiind renumită pentru proprietăţile sale şi ca remediu în numeroase boli, în mod special împotriva răcelilor şi gripei. Se remarcă îndeosebi printr-un puternic efect tonic, ca şi prin efectul...
LEACURI DIN GRÃDINÃ: cânepa Seminţele de cânepă sunt printre cele mai nutritive alimente din lume, fiind cu cea mai mare concentraţie de proteine, după alge. Ele pot fi consumate în moduri variate precum: salate de legume şi fructe, musli, produse de panificaţie, reţete de paste şi orez, lapte de cânepă.
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Fructe de goji Acest fruct magic, goji, numit şi fructul longevităţii, consumat de celebrităţi, precum Christina Aguilera, Gisele Bundchen şi Salma Hayek, a devenit în ultima perioadă noul secret al sănătăţii vârstnicilor iar popularitatea lui a cunoscut o binemeritată creştere, datorită multiplelor beneficii aduse...