Cele mai citite
 


Afecţiuni ale gingiilor trădează boli arteriale
marţi, 27 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Cercetători francezi au stabilit o legătură directă între infecţia gingiilor şi dezvoltarea unui anevrism de aortă abdominală, scrie site-ul passionssante.be.

Efectele la distanţă ale infecţiilor bucodentare asupra sistemului cardiovascular - îndeosebi asupra valvelor inimii - sunt cunoscute de multă vreme. O echipă de la Institutul naţional francez de sănătate şi cercetări medicale (Inserm) a pus în evidenţă o nouă legătură, de această dată între infecţiile gingiilor şi dezvoltarea unui anevrism de aortă abdominală (din care pleacă toate vasele care irigă organele abdominale).

Cercetătorii, care publică rezultatele studiului în revista 'PLoS', au analizat eşantioane de anevrisme aortice umane şi au descoperit prezenţa unor germeni gingivali tipici, îndeosebi Porphyromonas gingivalis. Făcând experienţe pe şobolani, ei au ajuns la concluzia că prezenţa acestei bacterii determină creşterea mărimii anevrismului, care evoluează mult mai rău.

Specialiştii explică acest lucru prin faptul că germenul ar declanşa o reacţie în lanţ, care duce oarecum la o 'digestie' a peretelui aortei. Autorii studiului subliniază că 'aceste rezultate ar putea permite, cu timpul, încetinirea şi chiar stoparea dezvoltării anevrismelor de aortă abdominală, prin tratarea parodontozei sau folosirea unor antibiotice potrivite'.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Au fost descoperite bacterii vii, care trăiesc sub gheaţă, fără lumină şi oxigen Cercetători americani au anunţat luni descoperirea unor bacterii vii într-un lac sărat din Antarctica, ce trăiesc fără lumină şi oxigen, mediu extrem care ar putea exista şi în alt loc din sistemul nostru solar, făcând posibilă o astfel de formă de viaţă.
Bacterii intestinale, legate de malnutriţia infantilă în Africa O alimentaţie insuficientă sau mediocră nu este singura cauză a malnutriţiei infantile în Africa Subsahariană, unele bacterii intestinale pot provoca, de asemenea, această problemă, potrivit unor cercetători americani al căror studiu a fost publicat miercuri, relatează AFP.
Buzău: Doi cercetători afirmă că au descoperit planta care menţine celulele mereu tinere Doi cercetători buzoieni susţin că au descoperit o plantă miraculoasă care ajută la menţinerea tinereţii celulelor, asigură regenerarea ţesuturilor umane şi prospeţimea inimii.
O genă descoperită pe nişte bacterii din China este rezistentă la toate tipurile de antibiotice cunoscute O genă care face anumite bacterii rezistente la o categorie de antibiotice foarte puternice, considerate "de ultimă instanţă", a fost identificată la bacterii care infectează unele animale domestice dar şi unii pacienţi chinezi, conform unor oameni de ştiinţă care au solicitat restrângerea folosirii...
Top 6 alimente probiotice pentru imunizarea organismului Cine ar fi crezut ca acum, in prag de sezon rece, sanatatea intregului nostru organism poate depinde doar de cateva mici microorganisme: probioticele! Aceste bacterii benefice si microbi care traiesc in intestine au un rol important in digestie insa mai mult decat atat, sunt un adevarat...
Aproape 90 de cercetători, expuşi la antrax într-un laborator al guvernului american; FBI anchetează Optzeci şi şase de cercetători şi membri ai personalului de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA ar fi putut fi expuşi în mod accidental unor bacterii care provoacă antrax, iar FBI anchetează faptele, scrie cotidianul spaniol El Pais.