Cele mai citite
 


Bacău: Protocol de parteneriat între spitalele din oraşul israelian Tzfat şi municipiul Moineşti
marţi, 27 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Municipal de Urgenţă din Moineşti a semnat, în Israel, un parteneriat de colaborare cu 'Ziv Medical Center' din oraşul Tzfat, în trei domenii de activitate medicală: terapie intensivă, cardiologie, inclusiv cardiologie intervenţională, şi chirurgie laparoscopică şi ginecologică.
'Am răspuns invitaţiei conducerii spitalului universitar din Tzfat, al cărui director general al spitalului a fost foarte entuziasmat de ideea unei colaborări după vizita făcută la Moineşti în urmă cu aproape două luni', a declarat telefonic, luni, pentru AGERPRES managerul spitalului din Moineşti, doctorul Adrian Cotîrleţ.
Potrivit acestuia, "parteneriatul funcţionează, deja, din prima zi, deoarece, am şi pus la punct instalaţiile de telemedicina între cele două spitale, probele de interconectare au reuşit, urmând, de acum, ca în fiecare săptămână a avea, prin acestui sistem modern de comunicare profesională, un schimb de păreri pe cazuri concrete critice, care vor pune probleme celor două echipe'.
Sistemul a fost experimentat, în premieră, la Moineşti cu prilejul desfăşurării, recent, a manifestărilor din cadrul 'Zilelor Spitalului de Urgenţă' din localitate, când o operaţie efectuată în unitatea medicală din judeţul Bacău a fost transmisă, în direct, întro sală din Slănic Moldova unde se aflau peste 300 de medici din centre universitare medicale şi din spitale din ţară.
Delegaţia moineşteană, în componenţa căreia se mai află Eugen Tincu, Şeful Secţiei de anestezie şi terapie intensivă a Spitalului din Moineşti, dar şi primarul municipiului Moineşti Viorel Ilie, a mai vizitat în Israel şi cel mai mare spital din Orientul Apropiat, 'Chaim Sheba Medical Center' din Tel Hashomer, unde directorul adjunct este un fost moineştean până în 1989.
'Am fost impresionat de acest spital, care are 7.000 de angajaţi, din care peste 1.000 de medici, în care se înregistrează peste 10.000 de naşteri şi peste un milion de pacienţi pe an. O adevărată uzină de sănătate. Rămâne ca directorul adjunct să viziteze, la rândul său, Spitalul din Moineşti, să constate, direct , importantele schimbări benefice actului medical pe care le-am realizat în ultimii cinci ani, şi să avem schimburi pe linie de IT şi echipamente medicale', a explicat pentru AGERPRES Adrian Cotîrleţ. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Spitalul din Moineşti este singurul neuniversitar din România cu Departament de cercetare clinică acreditat spitalul Municipal de Urgenţă din Moineşti, finanţat de Consiliul Judeţean Bacău şi Consiliul Local, este singura unitate medicală neuniversitară şi printre primele patru din ţară cu un Departament de cercetare, certificat de Academia Română de Ştiinte medicale.
Bacău: Spitalul din Moineşti - singurul din Moldova cuplat la reţeaua de telemedicină Spitalul Municipal de Urgenţă din Moineşti a devenit singurul spital din Moldova care, beneficiind de un parteneriat cu Petrom, a fost conectarea, vineri, în sistemul naţional de telemedicină. Aceasta presupune accesul rapid la expertiză medicală prin comunicare la distanţă.
Comunicat de presă - Societatea Română de Chirurgie Laparoscopică Pediatrică Conferinţă despre chirurgia laparoscopică şi tehnicile videoendoscopice organizată pentru asistenţii medicali la Bucureşti, pe 23 septembrie
Medici anestezişti din judeţul Neamţ vor asigura gărzi la Spitalul de Urgenţă Vaslui Medici anestezişti din judeţul Neamţ vor asigura pentru o perioadă de timp gărzi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, după ce secţia de Anestezie Terapie Intensivă a unităţii sanitare vasluiene a rămas doar cu doi doctori, în urma demisiei medicului Aurel Zabolotnâi, acuzat de decesul a doi...
Unităţi de terapie intensivă arşi grav înfiinţate în spitalele de urgenţă mari - proiect ministerul Sănătăţii (MS) vrea să înfiinţeze "unităţi de terapie intensivă arşi grav" cu cel mult zece paturi în spitalele mari de urgenţă, în care angajaţii vor primi un spor de muncă de 100%, noile structuri urmând să se ocupe de astfel de cazuri în timp real şi în regim de maximă urgenţă.
Bacău: Intervenţii chirurgicale complexe efectuate de specialişti din 6 ţări cu prilejul Zilelor Spitalului din Moineşti Un număr de 15 bolnavi din judeţele Bacău, Vrancea, Neamţ şi Sibiu, având o patologie gravă, vor fi operaţi până sâmbătă în cele şase săli specializate ale Spitalului de Urgenţă din Moineşti, de echipe coordonate de cunoscuţi chirurgi din România, Franţa, Turcia, Israel, SUA şi Republica Moldova.