Cele mai citite
 


Bebeluşi obezi încă înainte de naştere
marţi, 27 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Probleme cu greutatea, Mama si copilul
 

Obezitatea infantilă începe încă înainte de naştere: mame supraponderale nasc bebeluşi prea graşi, afirmă oamenii de ştiinţă britanici, care au analizat nivelurile de grăsime la nou-născuţi, relatează 7sur7.be.

Potrivit cercetărilor lor, copiii născuţi de mame prea grase au straturi de grăsime în jurul abdomenului comparabile cu cele ale adulţilor de 50 de ani. Este prima dată că un studiu arată legătura directă între greutatea mamei şi cea a copilului.

Bebeluşii obezi sunt mai susceptibili să aibă probleme de sănătate, printre care boli cardiace, fragilitate a oaselor, diabet şi astm. O femeie însărcinată din trei este în prezent supraponderală, ceea ce face să crească şi riscurile legate de sarcină. Pot apărea astfel complicaţii, dar şi moartea mamei sau a bebeluşului.

Studiul s-a desfăşurat pe 54 de băieţi şi 51 de fete şi s-au descoperit în total 31 de bebeluşi care aveau mai mult ţesut adipos în jurul abdomenului. Prezenţa grăsimii era proporţională cu obezitatea mamei. 'Acest lucru arată cât de sensibil este bebeluşul la mediul din uter şi cum pot apărea anumite efecte pe termen lung chiar înainte de naştere', spune profesorul Neena Modi, principalul autor al studiului.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dieta, activităţile fizice şi alăptarea copilului ajută mămicile să slăbească Multe femei continuă după ce nasc să păstreze câteva kilograme în plus, acumulate în perioada în care au fost însărcinate. Pierderea surplusului de kilograme de după sarcină este legată de trei puncte importante a căror relevanţă începe chiar dinainte de a da naştere: kilogramele câştigate în timpul...
Sănătatea şi nutriţia copilului România este în continuare statul european cu cea mai mare rata a mortalităţii infantile, în decembrie 2010 înregistrându-se 13 decese 0-1 an la o mie de nou-născuţi, iar în ianuarie 2011 de 12,2 la mie.
Sarcina dupa varsta de 40 de ani Conform statisticilor multe femei intarzie din ce in ce mai mult sa devina mame, fie din cauza carierei, pentru ca nu gasesc partenerul potrivit sau vor sa creeze un context cat mai potrivit inainte nasterii unui copil, ajungand astfel sa devina mame chiar si la 40 de ani.
Circa 2.000 de nou-născuţi mor zilnic la nivel mondial Fiecare a treia naştere în lume nu beneficiază de asistenţă calificată, ceea ce duce la creşterea mortalităţii infantile şi la numeroase complicaţii la mame, relevă un recent raport al unor experţi ai organizaţiei britanice Save the Children, potrivit BBC Online.
Complicaţiile legate de sarcină, naştere şi post-partum ucid zilnic circa 800 de femei şi 7.700 de nou-născuţi Aproximativ 800 de femei şi 7.700 de nou-născuţi mor zilnic în urma unor complicaţii legate de sarcină, naştere şi post-partum, a semnalat lui Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează EFE.
Femeile obeze dau naştere la copii mai ''în vârstă'' din punct de vedere biologic (studiu) Copiii ale căror mame sunt obeze ar fi mai ''în vârstă'' din punct de vedere biologic decât cei născuţi de femei care au o greutate normală, potrivit unui studiu efectuat recent în Belgia şi publicat luni în jurnalul ''BMC Medicine'', informează Live Science.