Cele mai citite
 


Controale la magazinele de etnobotanice din Capitală
marţi, 27 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 1.400 de plicuri cu produse etnobotanice şi aproximativ o jumătate de kilogram de substanţe au fost confiscate, în perioada 22-25 septembrie, de echipe mixte formate din poliţişti şi specialişti de la alte instituţii, iar activitatea a trei magazine care comercializează substanţe de tip "spice" în Bucureşti a fost suspendată, se arată într-un comunicat al IGPR remis, luni, AGERPRES.
Poliţiştii au vizat, în special, magazinele şi zonele adiacente acestora în care vânzarea şi consumul de produse tip "spice" (etnobotanice) se manifestă vizibil, tulbură liniştea şi ordinea publică şi creează stări de disconfort social.
La acţiune au participat aproape 90 de poliţişti care au verificat 14 magazine. În urma activităţilor desfăşurate au fost ridicate 456 grame de substanţe tip "spice" şi 1.444 de plicuri cu substanţe de acest tip. Pentru neregulile depistate au fost întocmite 12 dosare penale în care sunt cercetate 13 persoane.
Totodată, au fost aplicate sancţiuni în valoare de 65.000 de lei şi au fost ridicaţi în vederea confiscării peste 1.000 de lei. De asemenea, activitatea a trei dintre magazinele controlate a fost suspendată.
Toate substanţele ridicate au fost înaintate către Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor, din cadrul IGPR, pentru expertizare.
"În cauzele date se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, oferire, punere în vânzare, vânzare, distribuire, livrare cu orice titlu, trimitere, transport, procurare, cumpărare, deţinere ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc şi de mare risc, fără drept, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea 241/2005.
La acţiune au participat poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor, Serviciului Poliţiei de Intervenţie Rapidă şi cu poliţişti din cadrul Secţiilor 8 şi 19 Poliţie din cadrul DGPMB, specialişti din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, Gărzii Financiare, Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Direcţiei Agricole. AGERPRES/(AS - Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Echipe mixte de control pentru verificarea magazinelor ce comercializează produse etnobotanice Bucureşti, 27 feb /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Brigăzii de combatere a criminalităţii organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog, Gărzii Financiare, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Direcţiei Sanitar Veterinare Bucureşti şi Direcţiei Agricole au...
Controale la magazinele de etnobotanice din Bucureşti Echipe mixte de control au început verificarea legalităţii activităţii magazinelor ce comercializează produse etnobotanice, potrivit unui ordin al prefectului Capitalei, Mihai Atănăsoaei.
Brăila: Marfă confiscată şi sancţiuni contravenţionale aplicate societăţilor care vând etnobotanice Două societăţi comerciale din Brăila, care comercializează produse etnobotanice, au fost sancţionate contravenţional şi s-au ales cu o parte din marfă confiscată, în urma unei acţiuni de verificare, întreprinse în baza unui ordin emis de prefectul de Brăila, Dumitru Popa, se arată într-un comunicat de...
Etnobotanice de peste 16.000, confiscate de poliţişti din nouă magazine Bucureşti, 10 mar /Agerpres/ - Peste 90 de grame de substanţe tip 'spice' şi 271 de plicuri cu produse tip 'spice', în valoare de peste 16.000 de lei, au fost confiscate de poliţişti în timpul unei operaţiuni pentru verificarea magazinelor care comercializează produse cu efecte psihoactive.
Acţiune de verificare a magazinelor care comercializează etnobotanice în Bucureşti O echipă mixtă formată din poliţişti, specialişti de la Garda Financiară şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a efectuat o acţiune în vederea verificării magazinelor care comercializează produse cu efecte psihoactive, dăunătoare sănătăţii, altele decât cele reglementate, informează...
Prefectul Capitalei respinge acuzaţiile edilului Chiliman pe tema etnobotanicelor Poziţia exprimată de primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, şi acuzaţiile aduse de acesta privind părtinirea comercianţilor de produse etnobotanice de autorităţile statului sunt total nefondate, Prefectura Capitalei iniţiind încă din octombrie a.c. o amplă acţiune de control a acestor magazine, a afirmat...