Cele mai citite
 


Costul cancerului devine de nesuportat în ţările dezvoltate /raport/
marţi, 27 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Explozia de noi tehnologii şi tratamente pentru cancer, combinată cu creşterea rapidă a numărului de cazuri pe plan mondial riscă să ridice la un nivel de nesuportat costul acestei boli în ţările dezvoltate, au avertizat luni experţi în oncologie, citaţi de Reuters.

În fiecare an, circa 12 milioane de persoane de pe plan mondial sunt diagnosticate cu cancer, număr care este aşteptat să crească la 27 de milioane până în 2030. În acelaşi timp, costul noilor cazuri de cancer este estimat la circa 286 miliarde de dolari pe an, peste jumătate din această sumă însemnând costurile medicale, iar aproape un sfert - pierderile de productivitate generate de boală, relevă un raport care se bazează pe date ale Economist Intelligence Unit, comandat de publicaţia Lancet Oncology.

Raportul, coordonat de Richard Sullivan, de la Centrul de oncologie King's Health Partners de la Londra, şi conchide că factorii de decizie politică trebuie să coopereze cu medicii, asociaţiile de pacienţi şi cu industria sănătăţii pentru a găsi modalităţi de a limita creşterea costurilor.

'Ne aflăm la o răscruce în ce priveşte menţinerea tratamentelor pentru cancer la un nivel suportabil, iar alegerile pe care le vom face vor afecta vieţile a milioane de oameni', a subliniat Sullivan la prezentarea raportului, în cadrul Congresului multidisciplinar european cu privire la cancer, desfăşurat în capitala Suediei.

Potrivit acestui document, la a cărui realizare au participat 37 de experţi din ţări dezvoltate, costurile cancerului sunt influenţate de mai mulţi factori, între care îmbătrânirea populaţiei şi cererea în creştere de asistenţă medicală, dar şi medicamentele împotriva cancerului din ce în ce mai sofisticate şi mai costisitoare.

Astfel, preţurile unora dintre cele mai noi medicamente experimentale prezentate în cadrul congresului de la Stockholm vor ajunge probabil la câteva zeci de mii de dolari per pacient. AGERPRES/(Mihaela Toth)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nicolăescu:Secretarul de stat pentru asistenţă medicală trebuie să operaţionalizeze programul de cancer până la finele lunii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri la dezbaterea în Comisiile reunite de buget-finanţe a bugetului MS că secretarul de stat pentru asistenţă medicală a fost însărcinat să revizuiască până la finele lunii februarie programul naţional de oncologie şi să-l reaşeze pe principii care...
SUA: asistenţă medicală mai puţină pe bani mai mulţi; speranţă de viaţă sub media OCDE Un nou studiu privind îngrijirea medicală demonstrează că s-ar putea să nu primeşti ceea ce plăteşti dacă te internezi într-un spital american, relatează Daily Mail în ediţia de joi, citând un studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
Asistenţa medicală acordată grupurilor vulnerabile, cheia combaterii tuberculozei, afirmă două agenţii europene de sănătate Două agenţii europene de sănătate au subliniat, într-un raport dat publicităţii joi, necesitatea mai multor programe orientate spre grupurile vulnerabile - cum ar fi persoanele fără adăpost, consumatorii de droguri şi imigranţii din ţările cu rate ridicate de tuberculoză - pentru a reduce răspândirea...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Spania: Asistenţa medicală pentru imigranţii ilegali va costa între 700 şi 1.800 de euro pe an Imigranţii ilegali aflaţi pe teritoriul spaniol pot semna acorduri pentru a avea acces la asistenţa sanitară în sistemul public din Spania, şi vor plăti între 710,4 şi 1864,8 euro pe an, în funcţie de vârstă, informează EFE. Măsura a fost deja criticată de organizaţia Medicos del mundo, care arată că...
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...