Cele mai citite
 


Noi cazuri de îmbolnăvire cu A/H1N1, depistate săptămâna trecută
marţi, 25 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a raportat încă 28 de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 depistate în săptămâna 17-23 august.
Conform unui comunicat al Ministerului Sănătăţii difuzat luni, numărul total de cazuri confirmate de gripă cu tulpina nouă A/H1N1 pe teritoriul României ajunge la 281.

Dintre cele 28 de cazuri confirmate de Institutul Naţional Cantacuzino, 11 au fost identificate în Bucureşti, cinci în Timişoara şi câte două cazuri în judeţele Brăila, Galaţi, Ilfov, Iaşi, Prahova şi Vâlcea.

Distribuţia cazurilor, potrivit comunicatului: 'focar cu cinci cazuri confirmate în rândul unor participanţi la un concert în Ungaria, focar cu două cazuri confirmate sosite din Spania, focar cu alte două cazuri confirmate sosite din Spania, focar cu două cazuri confirmate sosite din Grecia, focar cu două cazuri confirmate - o persoană revenită din Anglia ce a generat un caz secundar în rândul contacţilor, 11 cazuri individuale revenite din diverse ţări: Grecia (4), Spania (2), Anglia (1), Africa de Sud (1), Canada (1), China (1), SUA (1), patru cazuri secundare în rândul unor contacţi apropiaţi ai unor cazuri confirmate săptămâna precedentă'.

În prezent, starea de sănătate a celor 28 de pacienţi este bună, înregistrându-se forme uşoare de boală. Aceştia se află internaţi în spital, în secţiile de boli infecţioase special amenajate sau sunt izolaţi la domiciliu, după caz. Toţi urmează tratament cu antivirale.

După cum precizează Ministerul Sănătăţii, România face parte dintre cele opt ţări europene care au capacitatea de a produce vaccinul pentru gripa nouă.

La Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino sunt în curs de desfăşurare testele preclinice (teste pe animale) pentru realizarea vaccinului A/H1N1.

Cercetătorii români preconizează finalizarea acestora la sfârşitul lunii septembrie, urmând ca de la 1 octombrie să înceapă şi derularea testelor clinice. După finalizarea acestora va demara producerea vaccinului. Capacitatea de înfiolare a Institutului Naţional Cantacuzino este de cinci milioane de doze, menţionează Ministerul Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brazilia: 368 de decese legate de gripa porcină (Ministerul Sănătăţii) Brazilia, 19 aug /Agerpres/ - Un număr de 368 de persoane au murit de gripă porcină în Brazilia între 25 aprilie şi 15 august, potrivit ultimului bilanţ comunicat marţi de Ministerul brazilian al Sănătăţii, citat de AFP.
Israel: doi bolnavi au decedat de gripă porcină Tel Aviv, 17 aug /Agerpres/ - Doi bolnavi care au contactat gripă porcină au murit luni în Israel, ridicând la nouă numărul de persoane decedate după ce au fost contaminate de virusul A (H1N1), a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Ţările din G7, Mexicul şi CE vor conlucra în continuare în combaterea pandemiei de gripă A(H1N1) Miniştrii sănătăţii din ţările membre ale G7 (principalele state industrializate ale lumii) şi din Mexic, comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou şi ministrul sănătăţii din Suedia (ţara ce deţine preşedinţia semestrială a UE), Maria Larsson, au semnat vineri la Bruxelles o declaraţie în...
Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu A/H1N1 a ajuns la 307 în România Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a anunţat că, în perioada 24-30 august, au fost raportate 26 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1, numărul persoanelor depistate cu noul virusul gripal confirmate pe teritoriul României ajungând la 307, potrivit unui comunicat...
Virusul A(H1N1) a devenit predominat în lume Geneva /Elveţia/, 29 aug /Agerpres/ - Virusul A(H1N1), care a ucis circa 2.200 de persoane în 177 de ţări, a devenit virusul gripal dominant în lume, depăşind gripa sezonieră, a avertizat - vineri, într-o notă - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, potrivit AFP.
Galaţi: Numărul cazurilor de gripă nouă din judeţ a ajuns la cinci Directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Mihaela Debita, a anunţat, marţi, că numărul cazurilor de gripă nouă în judeţ a ajuns la cinci, după ce au fost confirmate alte două cazuri de îmbolnăvire cu virusul A(H1N1).