Cele mai citite
 


Peste o jumătate de milion de germani, dependenţi de internet
marţi, 27 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste o jumătate de milion de germani sunt dependenţi de internet, dintre care 5% sunt adolescenţi, relevă un studiu al Ministerului german al Sănătăţii, făcut public luni şi citat de AFP.
Se estimează că 560.000 de persoane cu vârste cuprinse între 14 şi 64 de ani pot fi calificate drept 'dependente' de internet, iar cei mai vulnerabili sunt tinerii, a afirmat Mechthild Dyckmans, responsabilă cu problema drogurilor, în cadrul Ministerului Sănătăţii.

Studiul, care a fost realizat de două universităţi din estul Germaniei, defineşte dependenţa de internet drept o utilizare excesivă a acestuia, fără a cunoaşte riscurile presupuse.

Potrivit aceluiaşi studiu, dependenţa de reţele de socializare este mai mare în rândul fetelor /77%/, dar este puternică şi în rândul băieţilor /65%/. Totodată, unul din trei băieţi /33%/ este dependent de jocurile online, care nu le pasionează însă în aceeaşi măsură şi pe fete /7%/.

Dependenţii de internet sunt 'persoane care nu se bucură de recunoaştere în lumea reală, care întâmpină dificultăţi în a-şi face prieteni şi care renunţă la viaţa reală pentru o viaţă virtuală', a explicat dna Dyckmans.

Consecinţele acestei dependenţe sunt diminuarea timpului de somn, pierderea contactului social cu persoane fizice, absenteismul şcolar, în cazul celor mai tineri, dar şi deteriorarea obiceiurilor alimentare.

Potrivit lui Hans Jurgen Rumpf, directorul studiului, persoanele considerate dependente de internet petrec în medie patru ore pe zi în spaţiul virtual.

Mechthild Dyckmans a menţionat că este vorba de un fenomen nou şi a făcut apel la realizarea de studii 'mai detaliate, pentru a creşte nivelul de cunoaştere a acestei boli'.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dependenţa de internet poate fi semnalul de avertizare pentru afecţiuni de sănătate mentală (studiu) Dependenţa de internet ar putea reprezenta semnalul de alarmă pentru afecţiuni de sănătate mentală în rândul studenţilor, potrivit unui studiu recent al unor cercetători canadieni citat de UPI.com.
Dependenţa de Internet accentuează depresia adolescenţilor /studiu/ Adolescenţii dependenţi de Internet sunt de două ori şi jumătate mai susceptibili să cadă pradă depresiei decât colegii lor de generaţie care navighează pe web în mod normal şi controlat, relevă un studiu ştiinţific publicat luni în SUA, potrivit AFP.
Un studiu a încercat să evalueze în ce măsură tinerii americani sunt dependenţi de internet Unul din 25 de adolescenţi americani au mărturisit că resimt 'nevoia irezistibilă' de a naviga pe Internet, se simt tensionaţi atunci când nu se află on-line sau au încercat să se lase de internet ori măcar să reducă timpul pe care îl petrec conectaţi, relevă un studiu preluat vineri de Reuters.
Dependenţa de internet şi de reţelele de socializare face ravagii în Argentina Dependenţa de internet şi în special de reţelele de socializare face ravagii în Argentina, ţara cu cel mai mare număr de utilizatori de internet din America Latină, relatează AFP.
Dependenţa şi impulsivitatea bărbaţilor sunt înscrise în ADN Starea de dependenţă şi impulsivitatea bărbaţilor au cauze genetice, conform unui nou studiu realizat de cercetători americani care au identificat gena răspunzătoare, transmite LiveScience.com.
Jumătate din adolescenţii americani se declară dependenţi de telefoanele mobile (sondaj) Jumătate din adolescenţii americani se simt ''dependenţi" de dispozitivele lor mobile, conform unui sondaj efectuat de compania non-profit Common Sense Media, citat de fortune.com.