Cele mai citite
 


Programe de educaţie şi prevenţie pentru pacienţii cu risc cardiovascular
marţi, 27 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea Naţională pentru Medicina de Familie împreună cu Zentiva au început un program de educaţie şi prevenţie, a anunţat dr. Rodica Tănăsescu luni în conferinţă de presă, cu prilejul marcării pe 1 octombrie a Zilei Internaţionale a Vârstnicului.
Programul intitulat "Omul mai presus de moleculă, Pacientul mai presus de medicamente'' vizează pacienţii cu risc cardiovascular.
Un număr de 60 de medici din ţară au avut întâlniri sau se vor întâlni cu pacienţii cu risc cardiovascular, iar un număr de aproximativ 10.000 de pacienţi vor beneficia de educaţie medicală, a subliniat dr. Tănăsescu.
Boala arterială periferică se evidenţiază printr-un test foarte simplu, determinarea indicelui gleznă-braţ, care se face printr-o ecografie minidopler ce arată starea vasculară a membrelor inferioare.
Această afecţiune are o frecvenţă destul de mare şi în peste 50% din cazuri este asimptomatică şi de aceea e subtratată sau tratată târziu, a subliniat dr. Rodica Tănăsescu.
Datele obţinute în urma acestor testări ale pacienţilor arată că jumătate dintre pacienţi au risc crescut de boală, indicele fiind mai mic de 0,9, a detaliat medicul. Vârsta medie la care au fost făcute testările a fost de 60 de ani, iar distribuţia pe sexe este echilibrată, a adăugat medicul.
Dr. Tănăsescu a reliefat că bolile cardiovasculare sunt în creştere în toată lumea şi în în ţara noastră. "Avem o problemă foarte mare cu tensiunea arterială, dar şi cu dislipidemia", a accentuat aceasta.
Programul dezvoltat are în vedere pe lângă depistarea bolii şi asigurarea tratamentului cu medicamente generice, mai accesibile. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Educaţie medicală pentru prevenţia bolilor cardiovasculare Boala cardiovasculară este principala cauză de deces şi dizabilitate la nivel mondial, fiind responsabilă de 17 milioane de decese în fiecare an.
Testări medicale gratuite pentru vârstnici Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie 'Ana Aslan', cu sprijinul companiei Zentiva, asigură pe 1 octombrie, cu prilejul marcării Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, testări gratuite pentru depistarea osteoporozei, determinarea glicemiei, a tensiunii arteriale şi a colesterolului...
Prima statină cu indicaţii pentru copii Indicaţiile pentru medicamentul Crestor au fost extinse pentru prevenirea bolilor cardiovasculare la adulţii cu risc crescut şi, în premieră, în tratamentul copiilor cu vârsta peste 10 ani cu dislipidemie mixtă şi hipercolesterolemie familială, ceea ce face ca acest medicament să fie prima statină cu...
Prevalenţa bolii cronice de rinichi, în creştere Boala cronică de rinichi, diabetul şi bolile cardiovasculare sunt principalii factori implicaţi în reducerea semnificativă a speranţei de viaţă a populaţiei, iar specialiştii estimează că diabetul determină o creştere de aproximativ 12 ori a riscului de boală cronică de rinichi în stadiul terminal, în...
Campania de educaţie a populaţiei pentru prevenţia bolilor cardiovasculare, la Iaşi Campania de educaţie a populaţiei pentru prevenţia bolilor cardiovasculare, intitulată "SOS Cardio - Atenţie, risc cardiovascular!", a fost lansată de Fundaţia Română a Inimii, joi, la Iaşi, organizatorul evenimentului, Nora Ioniţă, declarând că această acţiune îşi propune conştientizarea cetăţenilor...
Campanie pentru prevenţia bolilor cardiovasculare Fundaţia Română a Inimii a lansat luni Campania de educaţie a populaţiei pentru prevenţia bolilor cardiovasculare în România: SOS cardio - Atenţie, risc cardiovascular!