Cele mai citite
 


Sarcina unei femei de 61 de ani generează vii polemici, în Brazilia
marţi, 27 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Obstetrica - Ginecologie
 

O braziliancă de 61 de ani va naşte în noiembrie, după ce a fost fertilizată artificial - o tehnică prezentând mari riscuri atât pentru viaţa mamei, cât şi pentru bebeluş, după cum avertizează majoritatea medicilor, notează duminică AFP.

"Eu eram deja la menopauză /.../ Soţul meu /38 ani/ îşi dorea să devină tată, iar eu mamă. Starea mea de sănătate este bună /.../ după cum indică şi examenele medicale la care am fost supusă", a explicat pentru cotidianul O Globo această mama-bunică din Rio de Janeiro, al cărei nume nu a fost dezvăluit.

Femeia a subliniat că nu intenţionează să-i spună fiicei sale că a fost concepută şi s-a născut graţie unui procedeu aritificial.

În Brazilia, cazul respectiv nu este primul de acest fel. Cel mai recent datează de la 9 septembrie, când o femeie de 52 de ani - măritată de 23 de ani cu un bărbat de 88 de ani, care este de multă vreme bunic - a devenit pentru prima dată mamă a doi gemeni.

Specialişti din cadrul Consiliului federal de medicină şi-au exprimat "îngrijorarea" faţă de aceste sarcini târzii, iar cea mai recentă rezoluţie a organizaţiei nu stabileşte nicio vârstă limită privind inseminarea sau fecundarea artificiale, în scopul eliminării riscului apariţiei unor grave probleme pentru mamă sau făt.AGERPRES/(Florence Bedreagă)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea din Bârlad Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au demarat o anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea Bârlad, după ce familia a acuzat cadrele medicale de neglijenţă.
Portugalia: Naşterea unui bebeluş a cărui mamă se afla în moarte cerebrală Un bebeluş a cărui mamă se afla în moarte cerebrală de patru luni s-a născut marţi în stare bună de sănătate, a anunţat un spital din Lisabona, citat de EFE.
Menopauza şi tratamentul de substituţie hormonală Ce este menopauza? Menopauza reprezintă momentul care marchează tranziţia de la viaţa activă sexual către perioada de senescenţă şi semnifică acea perioadă care urmează la 1 an de zile după oprirea completă a menstruaţiilor (sau absenţa menstruaţiilor timp de trei luni de zile în condiţiile utilizării...
Germania: Născut la nici 22 de săptămâni, cel mai mic bebeluş din Europa a fost externat Născut la nici 22 de săptămâni, cel mai mic bebeluş venit pe lume prematur şi rămas în viaţă din Europa, şi posibil din lume, a fost externat dintr-un spital din Germania şi trimis acasă cu părinţii săi după ce a stat patru luni în incubator, relatează thelocal.de.
REPORTAJ/Satu Mare:Zeci de copii abandonaţi şi mame care, după ce nasc, "dispar" fără urmă din spital Soarta este de multe ori mai crudă decât îşi pot imagina mulţi oameni. Cel mai bine o ştiu medicii şi asistenţii de la Secţia de Nou Născuţi a Spitalului Judeţean Satu Mare, unde anual sunt zeci de copii abandonaţi.
Un test genetic ar putea prezice menopauza precoce (studiu) Cercetători britanici au identificat patru variante genetice a căror prezenţă se asociază cu un risc crescut de menopauză precoce, deschizând astfel calea efectuării unui test genetic ce ar premite femeilor să-şi planifice la timp o sarcină, informează AFP.