Cele mai citite
 


Timiş: Spitalul Făget, sancţionat de CJAS pentru nereguli în completarea fişelor de internare ale pacienţilor
marţi, 27 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Orăşenesc Făget a fost sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş cu reţinerea a 1% din valoarea de contract pe două luni, pentru nereguli în completarea fişelor de observaţie aparţinând pacienţilor internaţi.
''Au fost descoperite foi de observaţie clinică generală (FOCG) care nu erau completate cu toate datele prevăzute de formular şi în conformitate cu metodologia în vigoare. În unele cazuri nu au fost completate motivele internării, istoricul bolii, evoluţia, tratamentul nu a fost prescris pe toată perioada internării, nu au fost trecute în FOCG, de către medicul curant, rezultatele unor examene solicitate altor specialităţi medicale'', a declarat luni pentru AGERPRES Oana Răchitan, purtător de cuvânt al CJAS Timiş.
CJAS a continuat în luna septembrie acţiuni de control la furnizorii de servicii medicale cu care se află în relaţie contractuală, vizată fiind activitatea unităţii spitaliceşti din Făget pe lunile aprilie şi mai. Echipa de control a urmărit secţiile de Interne şi Pneumologie (TBC) pentru serviciile medicale acordate cronicilor.
''Acţiunea a avut ca scop verificarea modului de respectare a condiţiilor existente la momentul evaluării şi a criteriilor care au stat la baza stabilirii valorii de contract, precum şi verificarea modului de respectare a clauzelor contractuale cu privire la calitatea serviciului medical'', a adăugat Răchitan.
În luna iunie, CJAS Timiş a depistat mai multe nereguli şi la alte spitale, precum Spitalul de Boli Infecţioase ''Victor Babeş'' din Timişoara şi Municipalul din Lugoj. Acestora li s-a aplicat aceeaşi sancţiune. AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Spitale sancţionate pentru nereguli în înregistrarea şi raportarea pacienţilor spitalizaţi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a depistat mai multe nereguli la unele spitale din judeţ în ceea ce priveşte concordanţa între serviciile medicale raportate de către furnizor şi decontate de către CJAS şi serviciile consemnate în evidenţele specifice existente la nivelul spitalului...
Timiş: Casa de Asigurări de Sănătate a primit bani la rectificarea bugetară Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş va folosi banii primiţi la rectificarea bugetară pentru plata furnizorilor de servicii medicale, pentru onorarea reţetelor gratuite şi compensate, dar şi pentru spitale.
Timiş: Spitalul de Boli Infecţioase a semnat actul adiţional de prelungire a contractului cu CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Timişoara, au semnat, joi, actul adiţional de prelungire a contractului, până la data de 30 iunie 2016.
Timiş: CJAS a impus reţinerea a 1% din valoarea contractului cu un spital, pentru neregulile constatate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a decis, luni, reţinerea unui procent de 1% din valoarea de contract aferentă lunii ianuarie 2011 şi noiembrie 2010, ( aproximativ 25.500 lei), în relaţia cu Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie 'Dr. Dumitru Popescu' din Timişoara, după ce a constatat...
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.