Cele mai citite
 


Tudor Ciuhodaru se solidarizează cu rezidenţii de la Craiova şi cere deblocarea posturilor din Sănătate
marţi, 27 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul Tudor Ciuhodaru cere adoptarea urgentă a legii privind deblocarea posturilor din Sănătate şi alocarea de fonduri corespunzătoare sistemului medical.
El a declarat presei, luni, că se alătură protestului rezidenţilor de la Craiova, opinând că doar depolitizarea sistemului, deblocarea posturilor şi alocarea a minim 5% din PIB pentru Sănătate va face ca medicii români să nu mai părăsească ţara.
Potrivit acestuia, statisticile arată că 60% dintre medicii români vor să emigreze, iar 8.331 au plecat deja în ultimii ani să lucreze în întreaga lume, deşi în România sunt 1,95 medici la mia de locuitori, comparativ cu 3,18 câţi sunt în UE.
"Suprasolicitarea datorată numărului mic de medici, riscul de eroare, tăierile salariale, precum şi lipsa de perspectivă datorată blocării posturilor se alătură degradării clădirilor în care lucrează, lipsa medicaţiei şi a dotării tehnice în motivaţia plecării din România. Paradoxal, avem medici şomeri, deşi numărul lor este insuficient, iar rezidenţii sunt hăituiţi prin lipsuri permanente. Politizarea excesivă a făcut doar ca umilinţa să continue. Admir curajul rezidenţilor de la Craiova care protestează azi. Cer de urgenţă adoptarea legii Ciuhodaru ce prevede deblocarea posturilor conform cerinţelor europene şi alocarea urgentă de fonduri în sistemul sanitar", a spus deputatul Tudor Ciuhodaru.
Aproximativ 50 de medici rezidenţi de la Spitalul de Urgenţă din Craiova au protestat luni
nemulţumiţi că li s-au redus sporurile şi le-au fost tăiate bonurile de masă. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputatul Tudor Ciuhodaru cere dezbaterea de urgenţă a proiectului de reducere la 5% a TVA-ului la medicamente Deputatul Tudor Ciuhodaru consideră că modificarea criteriilor de compensare a medicaţiei pentru pacienţii cu cancer şi diabet reprezintă o nouă modalitate de "eutanasiere" a românilor.
Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea ore de educaţie pentru sănătate, în şcoli Doctorul Tudor Ciuhodaru solicită Camerei Deputaţilor adoptarea urgentă a legii care prevede introducerea orelor de educaţie pentru sănătate în şcoli.
PC solicită reanalizarea de urgenţă a deciziei de reorganizare a spitalelor Partidul Conservator cere autorităţilor reanalizarea de urgenţă a deciziei de desfiinţare a unor spitale, într-o scrisoare deschisă semnată de liderul PC, Daniel Constantin, şi de deputatul Tudor Ciuhodaru, transmisă miercuri AGERPRES.
Arad: 30 de medici rezidenţi au efectuat practică pe două simulatoare de ultimă generaţie Arad, 14 iul /Agerpres/- 30 de medici rezidenţi în specialitatea Urologie din Centrele universitare Cluj - Napoca, Oradea, Timişoara şi Arad au efectuat practică pe două simulatoare de ultimă generaţie în cadrul workshopului intitulat 'Urologie pe simulator simbionix' care s-a încheiat joi.
Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea ca şoferii băuţi la volan să plătească actul medical şi intervenţia poliţiei Medicul Tudor Ciuhodaru solicită Camerei Deputaţilor adoptarea de urgenţă a proiectului legislativ care prevede ca persoanele surprinse în trafic sub influenţa alcoolului sau a psihotropelor să fie obligate să plătească atât actul medical, cât şi intervenţia poliţiştilor.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru vrea ore de educaţie pentru sănătate încă din primii ani de gimnaziu Medicul Tudor  Ciuhodaru solicită Camerei Deputaţilor adoptarea urgentă a unei legi privind introducerea orelor de educaţie pentru sănătate încă din şcolile generale, argumentând în acest sens că recentul caz al fetei de 11 ani însărcinată în luna a cincea este emblematic pentru consecinţele lipsei educaţiei...