Cele mai citite
 


Un medic brazilian a trimis o pacientă în viaţă la morgă
marţi, 27 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O sexagenară spitalizată pentru o infecţie pulmonară a fost dată drept moartă de medicul de gardă şi a petrecut două ore într-un sac de plastic, în morga unui spital de la periferia Rio de Janeiro, informează duminică cotidianul O Globo.
'Am mers să-mi sărut mama pentru ultima oară şi am văzut că respira. Am strigat: 'Mama mea trăieşte!' şi s-au uitat la mine de parcă eram nebună', a povestit ziarului Rosangela Celestrino, fiica pacientei căreia i se anunţase decesul.

'Am găsit-o într-un sertar îngheţat la morgă, dar când l-am tras am văzut că încă respira', a povestit fiica femeii.

Potrivit conducerii spitalului, pacienta, Rosa Celestrino de Assis, avusese două hemoragii cerebrale şi respira cu ajutorul aparatelor. Vineri, la ora 19.30, o infirmieră l-a chemat pe medicul de gardă pentru că Rosa nu mai prezenta semne de viaţă. Acesta ar fi făcut teste şi ar fi constatat decesul, trimiţând la morgă presupusul cadavru.

Directorul spitalului, Manoel Moreira Filho, a declarat pentru Globo că greşeala a fost constatată în jurul orei 22.00 şi că pacienta 'a fost imediat intubată şi transportată la terapie intensivă'.

Medicul care a semnat certificatul de deces şi-a prezentat demisia iar infirmiera de serviciu a fost concediată. Identitatea lor nu a fost dezvăluită. Dacă în urma anchetei se constată că ei au dat dovadă de neglijenţă, ei ar putea fi acuzaţi de cauzarea de leziuni corporale şi chiar de omucidere dacă pacienta va deceda, scrie O Globo.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Doi medici timişoreni vor monta un plămân artificial unui rănit în incendiul de la clubul Colectiv Doi medici de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean Timişoara vor monta un plămân artificial unui pacient aflat în stare critică, victimă a incendiului din clubul Colectiv, internat la Spitalul 'Dr. Bagdasar-Arseni' din Bucureşti.
Harghita: Linia de gardă la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă nu este asigurată complet Linia de gardă la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc nu este asigurată complet din cauza lipsei medicilor specialişti, iar cazurile de extremă urgenţă vor fi trimise la spitalele din împrejurimi.
Unităţi de terapie intensivă arşi grav înfiinţate în spitalele de urgenţă mari - proiect ministerul Sănătăţii (MS) vrea să înfiinţeze "unităţi de terapie intensivă arşi grav" cu cel mult zece paturi în spitalele mari de urgenţă, în care angajaţii vor primi un spor de muncă de 100%, noile structuri urmând să se ocupe de astfel de cazuri în timp real şi în regim de maximă urgenţă.
Ministerul Sănătăţii caută soluţii privind serviciile de terapie intensivă la Spitalul Judeţean Vaslui Ministerul Sănătăţii (MS), în colaborare cu direcţiile de sănătate publică şi medicii din Moldova, caută soluţii pentru asigurarea continuităţii serviciilor de terapie intensivă la Spitalul Judeţean Vaslui, se arată într-un comunicat al MS.
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Dâmboviţa: Hoţii au încercat să taie conducta care alimenta cu oxigen bolnavii de la Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Bolnavii de la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţe Târgovişte au fost în pericol, joi dimineaţă, după ce, hoţii au încercat să fure conducta din cupru de alimentare cu oxigen.