Cele mai citite
 


Bacău: Patru tineri au ajuns la spital, după ce au consumat o omletă
miercuri, 28 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru tineri au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, fiind diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, după ce au acuzat dureri abdominale, ameţeli şi greaţă, la scurt timp după ce au luat masa împreună.
''Ciprian I., în vârstă de 30 de ani, George B., de 21 ani, Mirela V., de 22 ani, şi Elena B., de 23 ani, au început să se simtă rău imediat după ce au mâncat o omletă preparată cu ouă pe care le cumpăraseră dintr-un supermarket'', a declarat pentru AGERPRES Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt al SJU Bacău.
Potrivit acesteia, ''presupunerile tinerilor pacienţi cu privire la sursa infecţiei sunt susţinute de faptul că alţi doi prieteni care le-au fost companioni la masă nu au consumat omleta şi nu au avut simptome de toxiinfecţie''.
Cei patru pacienţi se află, de marţi, sub îngrijire medicală în Secţia boli infecţioase a unităţii medicale din Bacău, iar cazul lor a fost raportat la Direcţia de Sănătate Publică.
Directorul adjunct al instituţiei, Marian Buştuc, a declarat pentru AGERPRES că ''a fost declanşată o anchetă pentru stabilirea sursei de îmbolnăvire a celor patru tineri''. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...
Prahova: Peste 20 de copii cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, la o şcoală din Ploieşti Peste 20 de copii de la o şcoală din municipiul Ploieşti sunt suspecţi de toxiinfecţie alimentară, ei prezentând simptome specifice, precum vărsături, greaţă şi ameţeli, la faţa locului fiind solicitată intervenţia mai multor echipaje SMURD şi ale ambulanţei.
Constanţa: Un nou focar de toxiinfecţie alimentară depistat de DSPJ Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului (DSPJ) Constanţa a informat vineri, într-un comunicat de presă că a fost determinat un nou focar de toxiinfecţie alimentară, soldat cu îmbolnăvirea a nouă copii, la Complexul turistic "La Peşte", din Oraşul Năvodari.
UPDATE Prahova: 13 elevi cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară la un liceu din Breaza Ploieşti, 4 dec/ Agerpres/- Un număr de 13 elevi de la un liceu din localitatea prahoveană Breaza sunt evaluaţi, vineri după-amiază, de medici după ce aceştia au prezentat simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.
Constanţa: Anchetă în cazul unui posibil focar de toxiinfecţie alimentară la un hotel din Eforie Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a demarat o anchetă, după ce, miercuri, cinci turişti, printre care trei copii, cazaţi la un hotel din staţiunea Eforie Nord, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, cu simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare.
Bacău:Mai sunt internate 18 dintre cele 58 persoane cu toxiinfecţie alimentară după praznicul din comuna Traian Un număr de 18 persoane dintre cele 58 internate în Spitalul Judeţean de Urgenţe Bacău la începutul săptămânii trecute după ce fuseseră diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară se mai află, în prezent, sub tratament în respectiva instituţie medicală.