Cele mai citite
 


Cafeaua, puternic antidepresiv pentru femei
miercuri, 28 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Depresia
 

Femeile care beau multă cafea suferă mai rar de depresie, au descoperit oameni de ştiinţă americani. Înainte, o asemenea legitate a fost demonstrată şi în cazul bărbaţilor, informează WebMD.

Cercetători din cadrul Universităţii din Harvard au analizat informaţii despre circa 50.000 de femei care au acceptat să participe la studiul pe termen lung Nurses Health Study. Vârsta medie a participantelor a fost de 63 de ani. În timpul studiului, femeile prezentau în mod periodic informaţii cu privire la consumul lor anual de cafea.

În momentul demarării studiului, în 1996, niciuna dintre femei nu suferise nicio depresie. La finalul studiului, în 2006, episoade depresive au cunoscut la 2.607 participante.

După cum precizează Alberto Ascherio, unul dintre membrii echipei de cercetători, analiza informaţiilor a dezvăluit: cu cât mai multă cafea consumau femeile, cu atât mai rar dezvoltau ele depresii.

Astfel, în grupul celor care consumau între două şi trei ceşti de cafea pe zi, riscul de depresie era cu 15 la sută mai scăzut comparativ cu cele care beau cafea o dată pe săptămână sau chiar mai rar. În grupul celor care consumau câte patru sau chiar mai multe ceşti de cafea pe zi, această diferenţă a fost de 20 la sută.

Într-un comunicat se precizează că rezultatele obţinute sunt puse de acord cu informaţii primite în cadrul unor studii mai puţin ample. De exemplu, o legitate asemănătoare a fost dezvăluită şi în cazul bărbaţilor. De asemenea, a fost dezvăluit că amatorii de cafea sunt predispuşi mai puţin ca alţi oameni la sinucideri.AGERPRES/(Adriana Matcovschi)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cafeaua este inofensivă pentru sănătate (cercetători) Cafeaua, ale cărei efecte au fost mult timp subiectul unor controverse, este, în general, inofensivă pentru sănătate şi poate chiar proteja împotriva unor boli cardiovasculare, dar şi împotriva unor maladii precum Alzheimer, Parkinson sau a diabetului zaharat - chiar dacă este decofeinizată, relatează...
Cafeaua, benefică împotriva acufenelor (studiu) O echipă de cercetători americani a făcut o constatate surprinzătoare: consumul zilnic de cafea este asociat cu un efect protector împotriva acufenelor. Acufenele constau într-o senzaţie auditivă - fluierat, ţiuit, bubuit, etc. - fără legătură cu vreun sunet exterior şi neauzit de cei din jur, aminteşte...
Cafeaua este benefică pentru moral (studiu) Cafeina îşi confirmă rolul protector împotriva depresiei, fie că este consumată în cafea, fie din alte surse. Pentru a evalua acest efect, o echipă de cercetători chinezi de la Universitatea din Qingdao a trecut în revistă cele mai "serioase" studii realizate pe această temă între 1980 şi 2015, cu date...
Cafeaua consumată în cantităţi mari scade riscul de depresie (studiu) Într-un studiu menţionat de BBC, cercetătorii au observat că femeile care consumă cel puţin patru ceşti de cafea pe zi riscă mai puţin să fie depresive. Însă mecanismul prin care acţionează cafeaua rămâne deocamdată necunoscut, scrie maxisciences.com.
Cafeaua reduce riscul de sinucidere (studiu) Cercetători de la Universitatea Harvard (Boston) au stabilit o asociaţie cel puţin surprinzătoare: două-trei ceşti de cafea pe zi ar reduce riscul de sinucidere, scrie passionsante.be.
Cafeaua te face mai influenţabil O echipă de cercetători de la Universitatea Queensland din Australia a ajuns la concluzia că un individ băutor de cafea este mai uşor de influenţat decât unul care nu consumă această băutură, relatează marţi agenţia de presă Reuters.