Cele mai citite
 


Gorj: Medicii din Policlinica Spitalului Târgu-Jiu, controlaţi în vederea respectării programului de lucru
miercuri, 28 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, alături de cei ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, au efectuat, marţi, controale la cabinetele din cadrul Policlinicii unităţii spitaliceşti pentru a depista eventuale cazuri în care medicii nu respectă programul de lucru, activând în timpul programului şi la cabinetele particulare.
Potrivit managerului SJU Târgu-Jiu, Vasile Stănculete, controlul a fost efectuat la solicitarea sa, fiind nemulţumit de faptul că o parte din medicii din policlinică nu stau la cabinete pe toată durata programului de lucru, ci se duc la cabinetele particulare pentru a face "un ban în plus", lucru care produce pierderi financiare bugetului unităţii.
Stănculete a mai menţionat că ştie de practicile medicilor încă de pe vremea când ocupa funcţia de şef al Policlinicii, dar până în prezent nu a putut să ia niciun fel de măsuri în acest sens.
"Ştiu de ani de zile că se practică acest lucru. Medicilor le este permis să aibă colaborări, dar în afara programului din ambulatoriu. Să lucreze cât vor şi unde vor, dar nu pe timpul nostru, al spitalului. În trecut, când eram şef la ambulatoriu, am mers cu această problemă chiar şi la prefect. Nu aveam pârghiile necesare ca să o rezolv, dar acum e alta situaţia. Sunt directorul spitalului şi vom încerca să facem ordine. Este o problemă cu piaţa fişelor medicale, mai ales cu cele pentru şcoala de şoferi", a spus Vasile Stănculete.
Directorul medical al SJU Târgu-Jiu, Eugenia Căliman, a precizat că în urma controlului au fost depistate numeroase nereguli pe linia stocurilor de medicamente în cabinetele de ambulatoriu, dar şi privind condiţiile în care se află grupurile sanitare din incinta policlinicii. În ceea ce priveşte prezenţa medicilor la cabinete, cu toate că verificarea a fost una inopinată, toţi medicii au fost prezenţi la locul de muncă. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Circa 77 000 lei, imputaţi Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în luna octombrie Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au efectuat pe parcursul lunii octombrie o serie de controale la Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, pentru neregulile depistate fiind imputată suma de 77 000 lei, a declarat, miercuri, preşedintele interimar al instituţiei...
Gorj: Angajaţii spitalului din Bumbeşti-Jiu se luptă pentru posturi la redistribuire Câteva zeci de angajaţi ai Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu s-au strâns, marţi, în curtea sediului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj pentru a fi redistribuiţi la alte unităţi medicale din judeţ după ce unitatea sanitară la care activau a fost desfiinţată de Ministerul Sănătăţii.
Gorj: Anchete ale DSP şi procurorilor în cazul decesului tinerei de 17 ani Procurorii Parchetului Târgu-Jiu şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au deschis anchete separate în cazul tinerei de 17 ani decedate miercuri în secţia ORL în urma unui infarct miocardic, în paralel cu cele care au fost începute de Colegiul Medicilor Gorj şi conducerea Spitalului Judeţean...
Gorj: Înscrierile pentru concursul de agent de poliţie au triplat veniturile Policlinicii SJU Târgu-Jiu Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a înregistrat, în ultimele zile, încasări record datorită concursului organizat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Gorj pentru ocuparea celor 11 posturi de agenţi din sursă externă, a declarat marţi şeful Ambulatoriului, medicul Vasile...
Gorj: Valoarea serviciilor oferite în Policlinica Spitalului Târgu-Jiu însumează lunar circa 100.000 lei Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu înregistrează, lunar, venituri de aproximativ 100.000 lei din contravaloarea serviciilor oferite pacienţilor, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Vasile Stănculete.
Gorj: Ambulatoriul Spitalului Judeţean va intra în reabilitare peste o lună Lucrările de reabilitare, modernizare şi echipare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu vor începe în aproximativ o lună şi sunt preconizate să dureze maximum 24 de luni, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu.