Cele mai citite
 


Mariajul, secretul supravieţuirii în faţa cancerului?
marţi, 25 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Glumeţii spun că mariajul creşte presiunea arterială, însă persoanele căsătorite au cea mai mare şansă de supravieţuire în cazul îmbolnăvirii cu cancer, conform unui nou studiu, preluat de agenţia de presă ANI.
Potrivit studiului, realizat de cercetători din cadrul Universităţii din Indiana, SUA, cei care trec printr-o perioadă de divorţ au cele mai crescute rate de mortalitate din cauza temutei boli.

Studiul sugerează că stresul asociat despărţirii de partenerul de viaţă poate compromite sistemul imunitar al persoanelor implicate şi conduce la un context propice pentru dezvoltarea cancerului.

Cercetările au demonstrat că relaţiile de afecţiune au un rol semnificativ în păstrarea unei bune sănătăţi fizice, cu condiţia ca acestea să fie unele plăcute şi liniştite. Relaţiile care au denaturat în unele pline de stres şi certuri sunt aproape la fel de nocive ca şi divorţul.

Studiul a relevat de asemenea că pacienţii care sunt căsătoriţi trăiesc mai mult decât cei care sunt singuri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Medicii susţin că speranţa de viaţă în creştere va duce la confruntarea cu cel puţin un tip de cancer Specialiştii în oncologie susţin că, descoperite la timp, cancerele specifice femeilor pot fi tratate cu succes şi că rata de supravieţuire poate să ajungă la peste 90% sau chiar pot fi vindecate.
Aproximativ 33.000 de persoane mor anual în România din cauza fumatului Aproximativ 33.000 de persoane mor anual în România din cauza fumatului, aceasta însemnând că la fiecare 16 minute un român este victima acestui viciu, a declarat, marţi, într-o conferinţă, preşedintele Comisiei de pneumologie din cadrul Ministerului Sănătăţii, prof. dr. Miron Bogdan.
FABC: Cazurile de mortalitate prin cancer s-au dublat în România în perioada 2009-2013 Cazurile de mortalitate prin cancer s-au dublat în România în perioada 2009-2012, a declarat miercuri în cadrul unei dezbateri preşedintele Federaţiei Asociaţiei Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia.
Cancerul - limba engleza Ce este cancerul?
Cluj: Simpozion dedicat patologiei canceroase În Clinica de Urologie cu numai 30 de paturi a Spitalului Municipal din Cluj-Napoca (SMC), doi sau trei dintre pacienţi internaţi suferă de cancere uro-genitale, a declarat, luni, pentru AGERPRES, şeful clinicii, prof. univ. dr. Ioan Coman.
Celulele canceroase, protejate de sistemul imunitar /Journal of Clinical Investigation/ Paris, 4 aug /Agerpres/ - Sistemul nostru imunitar ar detecta celulele canceroase încă din primele zile ale formării unei tumori, însă nu pentru a le ataca, ci din contră pentru a le proteja, potrivit unui studiu publicat luni, relatează AFP.