Cele mai citite
 


Ladislau Ritli: Taxa de claw-back se va aplica de la 1 octombrie; se vor aduce medicamente în farmacii
miercuri, 28 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat, marţi, că taxa de claw-back se va aplica începând cu 1 octombrie şi a arătat că vor fi aduse în continuare medicamente în farmacii, respingând afirmaţiile producătorilor de medicamente care susţin că acest lucru nu se va întâmpla.
"Taxa de claw-back se aplică începând cu 1 octombrie. (...) Se vor aduce medicamente", a spus Ladislau Ritli, după audierea sa la Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor.
El a respins afirmaţiile potrivit cărora producătorii de medicamente susţin că nu se vor mai aduce medicamente în farmacii după aplicarea acestei taxe şi a spus că această taxă are mai mult rol de reglare.
"Iniţiatorii ei au fost Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Finanţe şi Casa Asigurărilor de Sănătate. (...) Veniturile în urma aplicării taxei de claw-back nu sunt importante, ci efectul reglator este important", a subliniat el.
Ministrul a precizat că această reglementare face posibilă recuperarea de către ANAF a sumelor datorate.
Ladislau Ritli a mai arătat că până în decembrie va fi întocmită o listă negativă cu privire la serviciile medicale care vor fi eliminate din pachetul serviciilor medicale de bază, refuzând să nominalizeze aceste servicii.
El a mai susţinut în faţa deputaţilor Comisiei de sănătate că plecarea personalului din sistemul sanitar nu poate fi stopată în prezent, deoarece alte sisteme sunt mai atractive.
Ladislau Ritli a susţinut şi că reducerea numărului de paturi în spitale se petrece peste tot în lume, arătând că în România sunt foarte multe paturi alocate pe cap de locuitor.
"Faptul că este o clădire nu înseamnă că este spital", a spus el.
Ministrul a arătat, de asemenea, că se află în dialog permanent cu Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, subliniind că relaţia cu această instituţie nu este conflictuală şi că ambele instituţii se confruntă cu lipsa de bani. AGERPRES/(A-Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ladislau Ritli: Nu a fost o criză de opioide, ci au fost disfuncţionalităţi Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu a fost vorba despre o criză de un anumit tip de morfină, ci de disfuncţionalităţi.
Taxele clawback şi payback vor intra în vigoare la începutul lunii septembrie Cele două taxe - clawback şi payback - vor intra în vigoare la începutul lunii septembrie, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul sănătăţii, Ladislau Ritli.
APMGR se opune introducerii taxei clowback Producătorii locali de medicamente, membri ai Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), companii plătitoare de taxe şi impozite către statul român şi contributori strategici la evoluţia ascendentă a economiei naţionale, se opun în mod public introducerii unei contribuţii...
Cluj:Ministrul Sănătăţii s-a întâlnit cu specialiştii Institutului Oncologic 'Dr. Ion Chiricuţă' Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, s-a întâlnit, joi, la Institutul Oncologic "Dr. Ion Chiricuţă" din Cluj Napoca, cu reprezentanţii Comisiei de specialitate în medicina oncologică.
Guvernul şi producătorii de medicamente s-au înţeles pentru a face taxa clawback 'sustenabilă' Guvernul şi producătorii de medicamente s-au înţeles miercuri pentru modificarea sistemului de referinţă pentru anul 2012 pentru a face sustenabilă taxa clawback, a informat Executivul printr-un comunicat postat pe site-ul oficial.
Ministrul Ritli: Aducem în Guvern săptămâna viitoare taxa clawback şi alocarea a 150 de milioane de lei sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat, miercuri, că săptămâna viitoare va aduce în discuţia Guvernului actele normative privind taxa clawback aplicată producătorilor de medicamente, precum şi dislocarea din Fondul de rezervă la dispoziţia Executivului a 150 de milioane de lei pentru programele...