Cele mai citite
 


M. Boitan (PNL): Sistemul de clawback prevăzut de OUG 68/2011 este stipulat şi în alte Ordonanţe ale Guvernului
miercuri, 28 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul PNL, Minerva Boitan, membru în Comisia pentru sănătate, susţine că prevederile Ordonanţei 68/2011 privind introducerea sistemului de clawback pentru deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor (taxare pe vânzările de medicamente), aflată în discuţie în Comisie, sunt deja stipulate în alte Ordonanţe emise de Guvern.
'La Comisia de Sănătate am aflat că în această materie de reglementare, respectiv taxa clawback, există pe piaţă trei ordonanţe, ultima publicată de câteva zile în Monitorul Oficial. Celelalte ordonanţe de urgenţă am aflat că nu şi-au produs efectul deoarece nu au fost editate normele metodologice de punere în aplicare prin hotărâre de Guvern. Normal, am pus două întrebări la care nu am primit răspuns. De ce este nevoie de trei ordonanţe de Guvern care au ca scop aceeaşi regelementare şi de ce dai sau de ce emiţi o ordonanţă de urgenţă fără să ai normele pregătite?', a susţinut senatorul liberal, în timpul şedinţei de marţi a Comisiei pentru sănătate din Senat, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.
De asemenea, Minerva Boitan a subliniat faptul că, în opinia sa, 'de la terminarea bugetului Sănătăţii, Guvernul doreşte să transfere susţinerea financiară a consumului de medicamente către producătorii acestora', deşi în acelaşi timp se doreşte introducerea coplăţii, 'în condiţiile în care orice pacient spitalizat îşi cumpără medicamentele şi materialele sanitare necesare pe perioada internării'. AGERPRES/ (AS - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvernul a modificat iar taxa clawback: se calculează în funcţie de cota de piaţă şi vânzarea medicamentelor Producătorii de medicamente vor plăti taxa clawback în funcţie de cota de piaţă şi de creşterea vânzărilor, potrivit unor modificări făcute de Guvern legislaţiei în domeniu, printr-o ordonanţă de urgenţă publicată miercuri în Monitorul Oficial.
CCR: Sintagma care include şi TVA privind taxa clawback, neconstituţională (oficial) Curtea Constituţională a României (CCR) anunţă miercuri printr-un comunicat că a admis excepţia de neconstituţionalitate ridicată de SC Labormed Pharma SA, constatând că este neconstituţională sintagma ''care include şi taxa pe valoarea adăugată'' din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului referitoare la...
29 octombrie - Termenul până la care distribuitorii de medicamente trebuie să plătească taxa de clawback Guvernul a aprobat, la sfârşitul lunii septembrie, o ordonanţă de urgenţă prin care termenul până la care distribuitorii de medicamente trebuie să plătească taxa de clawback a fost prelungit până la 29 octombrie.
Motivare CCR: Aplicarea taxei clawback la o altă taxă este contrară prevederilor constituţionale Aplicarea taxei de clawback la o altă taxă este contrară prevederilor constituţionale referitoare la aşezarea justă a sarcinilor fiscale, motiv pentru care includerea TVA în valoarea totală a vânzărilor de medicamente în raport cu care se calculează aceasta este neconstituţională, susţine Curtea Con...
Comunicat de presă - Executiv INFORMAŢIE DE PRESÃ
Taxa clawback a atins un nivel periculos - susţin producătorii de medicamente Taxa clawback a ajuns "o povară fiscală ce are efecte dezastruoase" asupra industriei farmaceutice, precum limitarea accesului la tratament al pacienţilor români, au susţinut miercuri Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Local American Working Group (LAWG), care...