Cele mai citite
 


Natalitatea - în scădere
miercuri, 28 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Natalitatea este din nou în scădere în ţara noastră, potrivit datelor furnizate de Centrul de Statistică şi Informatică în Sănătate Publică, numărul născuţilor vii fiind în scădere în 2010, comparativ cu anul 2009, de la 222.388 la 212.199 şi determinând şi scăderea natalităţii (numărul de născuţi vii la 1.000 de locuitori) sub 10 - scădere de la 10,4 la 9,9 născuţi vii la 1.000 de locuitori.
În primul semestru al anului 2011, natalitatea a scăzut de la 9,7 la 8,7, revenindu-se însă la o natalitate mai mare în mediul rural - 8,8 - faţă de mediul urban - 8,7.
În şapte judeţe situate în centrul şi estul ţării şi în zona Bucureşti - Ilfov se înregistrează valori ale natalităţii peste 9,9.
Preşedintele Comisiei de Ginecologie-Obstetrică a Ministerului Sănătăţii, prof. dr. Szabo Bela, a declarat pentru AGERPRES că motivele scăderii natalităţii ar putea fi două - pe de o parte, migraţia românilor în străinătate şi, ca urmare, copiii sunt concepuţi acolo, iar pe de altă parte, criza economică.
În plus, prof. dr. Bela Szabo a menţionat că modelul familiei cu mai puţini copii (2 -3) câştigă teren chiar şi în rândul familiilor care, prin tradiţie, făceau mai mulţi copii.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SNMF: Peste 75% din medicii din mediul rural pierd sporurile, potrivit unui proiect al MS Peste 75% dintre medicii din mediul rural care primesc sporuri le vor pierde în cazul în care va intra în vigoare un proiect al Ministerului Sănătăţii (MS) privind criteriile de acordare a acestora pentru această categorie de medici, a declarat joi într-o conferinţă de presă, şeful de Departamentului...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Desfiinţarea spitalelor şi criza economică au afectat viaţa bătrânilor, potrivit DGASPC Vrancea Peste 20% din populaţia judeţului Vrancea sunt persoane de peste 60 de ani, procentul fiind mai ridicat în mediul rural, arată un raport al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea, prezentat miercuri la şedinţa Comitetului pentru Persoane Vârstnice.
INS: Peste 59.000 de unităţi sanitare au funcţionat anul trecut; 48.000 din total în mediul urban Sistemul sanitar public şi privat şi-a desfăşurat activitatea în 2015 în peste 59.000 de unităţi sanitare, din care 48.000 de unităţi sanitare în mediul urban şi 11.000 de unităţi sanitare în mediul rural, a anunţat, vineri, Institutul Naţional de Statistică (INS).
Bihor: Mai mult de jumătate din unităţile şcolare nu au autorizaţie sanitară de funcţionare Inspectorii sanitari au constatat după verificarea celor 130 unităţi de învăţământ din judeţul Bihor, din care 102 în mediul rural şi 28 în mediul urban, că doar 53 unităţi controlate aveau autorizare sanitară de funcţionare (ASF) avizată la zi, o unitate avea autorizaţie sanitară cu plan de conformare...
Olt: A scăzut constant numărul copiilor vaccinaţi Epidemiologii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au constatat o tendinţă constantă de scădere, în ultimii cinci ani, a numărului de copii care au fost vaccinaţi, printre cauze fiind menţionate neprezentarea la medic, refuzul părinţilor de a vaccina copii, contraindicaţii etc.