Cele mai citite
 


Policlinică pentru elevi şi studenţi în Campusul din Regie
miercuri, 28 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Studenţii şi elevii din Bucureşti vor beneficia, de anul viitor, cel mai probabil din luna martie, de o policlinică în Campusul din Regie, cu cabinete de specialitate şi laboratoare de analize, a declarat, marţi, primarul general Sorin Oprescu.
"Transformăm într-un centru medical, inclusiv cu permanenţă de urgenţă, Cantina Regie 2. Sper ca în martie anul viitor fosta cantină să fie transformată în acest sens", a precizat Oprescu, la întâlnirea cu medicii cabinetelor medicale şcolare.
El a adăugat că acest proiect va costa aproximativ opt-nouă milioane de euro şi că există resurse financiare în acest sens. De asemenea, Oprescu i-a asigurat pe medicii şcolari că vor fi fonduri şi pentru dotarea corespunzătoare a cabinetelor şcolare.
"Vom aloca mai mulţi bani cabinetelor medicale şcolare, pentru că am terminat cu utilarea spitalelor administrate de municipalitate, cu lucrurile esenţiale. Acum ne ducem către esenţialul medical şcolar, iar anul viitor bugetul alocat în acest sens va creşte. (...) Sunt sume importante, însă cu mult mai puţini bani, la cabinetele şcolare se poate obţine un efect normal şi civilizat de asistenţă medicală", a subliniat edilul şef.
Cât priveşte problema ridicată de cadrele medicale şcolare că nu pot asigura asistenţă medicală elevilor din provincie, Oprescu a spus că acestă chestiune o va discuta cu ministrul sănătăţii, pentru că e vorba de elevi sub 18 ani, iar aceştia au dreptul la asistenţă medicală gratuită chiar dacă sunt din provincie.
O altă chestiune ridicată la întâlnirea de marţi a fost cea referitoare la crearea unui sistem rapid de comunicare cu medicii şcolari.
"Vor fi staţii Tetra de urgenţă, iar dacă sunt probleme în timpul dimineţii avem nevoie de legătură cu medicii din şcoli, dar şi cu cei din facultăţi pentru a-i mobiliza. O să folosim acest sistem pentru comunicarea operativă de date la sfârşitul săptămânii", a explicat Oprescu.
În opinia primarului general, medicul de şcoală trebuie să ştie să dea primul ajutor, să aibă toată medicaţia necesară acestui scop şi posibilitatea de a-l trimite pe cel cu probleme către o unitate spitalicească dacă este nevoie.
"Asta înseamnă să ajutăm Serviciul de Urgenţă 112 cu unul complementar de ambulanţe. Nu o să pot să cumpăr 425 de ambulanţe de prima dată, dar încetul cu încetul pornim lucrul acesta şi, situându-te în centrul sectorului, poţi să ajungi cu rapiditate acolo unde e nevoie", a susţinut Oprescu.
Medicii au ridicat şi problema unui serviciu radiologic dentar pentru reţeaua şcoală şi pentru studenţi.
"Este normal să avem un loc gratuit pentru efectuarea acestor analize întrucât altfel aceştia ar trebui să le facă în privat, iar părinţii lor nu au banii necesari", a mai spus primarul general.
Pe de altă parte, primarul general i-a informat pe medicii de şcoală că există posibilitatea de a trece fondul de salarii al acestora definitiv la municipalitate.
"Ultima problemă pentru care avem dimensiune financiară este aceea de a spune Consiliului General şi de a trece fondul de salarizare definitiv la noi. Preluând fondul acesta, eu cred că se poate o completare la fondul de salariu amărât pe care-l aveţi cu o indemnizaţie din partea primăriei", a spus Oprescu.
În prezent, în Capitală funcţionează 410 cabinete de medicină generală (grădiniţe, şcoli, licee), 147 cabinete de stomatologie (şcoli, licee), 20 cabinete de medicină generală şi 21 cabinete de stomatologie în instituţii de învăţământ superior de stat, cu un număr de aproximativ 800 de angajaţi, medici şi asistenţi medicali.
Conform primarului general, există un număr de 935 de posturi aprobate. AGERPRES/(A,AS-Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu: Se va crea un sistem complementar de asistenţă medicală de urgenţă în Bucureşti Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, au convenit, joi, în privinţa înfiinţării unui serviciu de ambulanţă complementar celui public, care ar avea drept scop o mai bună acoperire a întregului teritoriu al Bucureştiului şi, implicit...
PMB va demara un program pentru dotarea şi modernizarea cabinetelor medicale şcolare Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB), va demara un program pentru dotarea şi modernizarea a 143 de cabinete de asistenţă medicală şcolară dentară şi a 450 de cabinete de asistenţă medicală, conform unei hotărâri adoptate, joi, de Consiliul General.
Serviciul de urgenţă 112 va avea dispeceri instruiţi la standarde europene Ministerul Sănătăţii şi Colegiul de Servicii de Urgenţă din Finlanda, aflat în subordinea Ministerului de Interne din Finlanda, vor forma specialişti şi formatori români în dispecerizarea integrată de urgenţă.
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA Hisham Tageldin Mohamed Osman, medic sudanez în Bulzeştiul lui Marin Sorescu Hisham Tageldin Mohamed Osman are 43 de ani, este din Sudan şi este medic de familie în satul Frăţila, care aparţine de comuna lui Marin Sorescu, Bulzeşti (Dolj). Medicul sudanez, cu nume prea dificil pentru oamenii din Bulzeşti care îl sună în permanenţă pentru probleme de sănătate, a ajuns să lucreze...
Constanţa: Asistenţă medicală privată gratuită, în Mamaia Spitalul Privat ISIS a inaugurat luni, 3 decembrie, un Centru medical multifuncţional, cu spitalizare de zi gratuită, în staţiunea Mamaia.