Cele mai citite
 


Spitalul Judeţean Timişoara acumulează mari datorii din cauza pacienţilor din alte judeţe
miercuri, 28 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean Timişoara acumulează lunar datorii foarte mari, din cauza pacienţilor din alte judeţe care vin aici să se interneze, fără ca respectivele case de sănătate să aloce şi banii aferenţi tratamentelor, au declarat marţi responsabilii judeţeni din sănătate.
''La Spitalul Judeţean Timişoara sunt trimise cele mai grave cazuri din judeţele limitrofe, dar şi din alte zone mai îndepărtate din ţară, acestea fiind şi cele mai costisitoare. Din păcate, nu se aplică principiul 'banii urmează pacientul' şi astfel noi suntem obligaţi să plătim ani de zile din datoriile pe care ni le fac alte judeţe. Noi nici nu ne punem problema să nu-i primim pe aceşti pacienţi, deoarece suntem centru universitar, Judeţeanul este un spital care face performanţă, dar performanţă fără bani nu se poate face'', a declarat marţi prof. dr. Horia Vermeşan, directorul Autorităţii de Sănătate Publică (DSP) Timiş, în şedinţa Colegiului prefectural.
Din totalul celor internaţi în Spitalul Judeţean Timişoara, ponderea pacienţilor din alte judeţe atinge, an de an, 40%.
La rândul său, directorul Casei Judeţene de Sănătate (CJAS) Timiş, dr. Cristian Careba, a declarat că cele mai mari datorii acumulate de unităţile spitaliceşti din judeţ le are Spitalul Judeţean, acestea fiind de ordinul a circa 20.000.000 de lei.
''Acest lucru l-am adus la cunoştinţa Casei Naţionale de Sănătate şi a Ministerului Sănătăţii prin numeroase memorii, în speranţa că într-un viitor apropiat se va rezolva problema. Ar fi posibil ca banii pe care-i avem de primit de la celelalte judeţe nici să nu-i folosim în totalitate, dar ne-ar ajuta pentru tratarea bolnavilor noştri şi pentru achitarea serviciilor Spitalului Judeţean pentru întregul an'', a declarat Careba.
Cei doi responsabili ai sistemului de sănătate timişean i-au solicitat marţi prefectului să revină cu un raport la CNAS şi la Ministerul Sănătăţii, pentru a-l informa şi pe noul ministru despre această problemă.
Cel mai ''scump'' caz pe care Spitalul Judeţean l-a avut a fost un bărbat de 42 de ani, care a necesitat, în 2004, o operaţie de hernie paraombilicală şi al cărui tratament s-a ridicat la 200.000 de lei.
El este urmat de cei doi mineri, victime ale accidentului de la Anina, din 2006, care au fost internaţi la Clinica de Arşi, care au necesitat costuri aferente tratamentelor de peste 100.000 de lei fiecare. Costurile mari s-au datorat complicaţiilor postoperatorii şi perioadei îndelungate de timp de internare pentru recuperare. AGERPRES/(A, AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Chirurgii cardiologi aşteaptă acreditarea pentru reluarea transplantului cardiac la Institutul de Boli Cardiovasculare Chirurgii cardiologi de la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBC) din Timişoara aşteaptă acreditarea din partea Ministerului Sănătăţii pentru a putea relua transplantul cardiac în clinică, a declarat marţi profesorul universitar dr. Marian Gaşpar, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul...
Timiş: Corpul de control al Ministerului Sănătăţii verifică Spitalul Judeţean privind infecţiile nosocomiale Corpul de control al Ministerului Sănătăţii a sosit la Spitalul Judeţean Timişoara, după ce au fost raportate cazuri de infecţii nosocomiale, iar un bărbat şi-a pierdut viaţa în urma contractării, în spital, a bacteriei Clostridium Difficile, care i-a provocat boala diareică acută (BDA).
Timiş: Linia automată de analize medicale de la Spitalul Judeţean, unică în ţară, a intrat în funcţiune Spitalul Judeţean Timişoara a pus în funcţiune o linie automată de analize ultraperformantă, unică în ţară, care poate realiza până la patru sute de tipuri de analize pe oră şi poate stoca zece mii de probe, iar preţul analizelor este la jumătatea celor care se practică în restul laboratoarelor.
Timiş: Spitalul Municipal Timişoara are nevoie de o nouă aparatură pentru radioterapie Spitalul Municipal Timişoara aşteaptă noile echipamente de radioterapie pentru pacienţii oncologici, întrucât cele aflate în uz se apropie de termenul de expirare, iar din 2017 nu va mai fi asigurată asistenţa de service, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Octavian Mazilu, manager general...
Timiş: SJU se confruntă cu un deficit de câteva sute de cadre medicale; asistentele preferă să se facă vânzătoare la butic spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara are, în prezent, un deficit de sute de cadre medicale, circa 30% din necesar, neavând resurse financiare pentru a angaja medici specialişti - care în străinătate
Timiş: Prima operaţie în cancer de prostată, cu un robot ultraperformant, la Spitalul Judeţean O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara au efectuat, joi, prima operaţie cu un robot ultraperformant, proaspăt achiziţionat, în cazul unui pacient cu cancer de prostată.