Cele mai citite
 


SUA: Numeroşi medici consideră că pacienţii primesc prea multe îngrijiri (sondaj de opinie)
miercuri, 28 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un mare număr (42 la sută) dintre medicii americani estimează că pacienţii primesc prea multe îngrijiri, probabil pentru evitarea acuzaţiilor de malpraxis, semnalează un sondaj de opinie publicat luni, preluat de AFP.
Aproximativ 45 la sută consideră că un caz din zece ar fi putut fi tratat în cadrul unei consultaţii primite la telefon sau prin poşta electronică ori cu ajutorul unei infirmiere, potrivit studiului publicat în revista de specialitate Journal of the American Medical Association.

În schimb, 52 la sută dintre medici estimează că-şi îngrijesc pacienţii în mod rezonabil.

'Rezultatele noastre arată că mulţi generalişti cred că este posibil să se reducă numărul îngrijirilor care nu sunt indispensabile', potrivit acestui sondaj de opinie efectuat pe un eşantion de 627 de medici.

Majoritatea medicilor americani (76 la sută) recunosc faptul că-şi tratează pacienţii gândindu-se la riscul unor sancţiuni judiciare. 'Medicii cred că sunt plătiţi pentru a face mai mult şi că, în caz contrar, se expun unor sancţiuni judiciare'.

Deşi numai 3 la sută dintre medici recunosc că practica lor este influenţată de consideraţii financiare, 39 la sută estimează că numărul testelor medicale efectuate ar fi mai mic dacă nu ar genera venituri suplimentare.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Obezitatea conştientizată drept o problemă de sănătate mai importantă decât fumatul (sondaj) Procentajul americanilor care sunt de părere că obezitatea este o problemă socială extrem de importantă este mai mare decât cel al americanilor care susţin că fumatul reprezintă principala problemă, conform unui nou sondaj Gallup, transmite LiveScience.
Jumătate din adolescenţii americani se declară dependenţi de telefoanele mobile (sondaj) Jumătate din adolescenţii americani se simt ''dependenţi" de dispozitivele lor mobile, conform unui sondaj efectuat de compania non-profit Common Sense Media, citat de fortune.com.
Şase din zece americani se pronunţă pentru menţinerea dreptului la avort /sondaj/ Mai mult de şase din zece americani consideră că dreptul la avort trebuie menţinut, subiect ce rămâne unul exploziv în SUA, care marchează în 2013 patru decenii de la o decizie istorică de legalizare a avortului, relevă un sondaj făcut public miercuri, citat de AFP.
SUA: Autismul a fost diagnosticat la un copil din 45 în 2014 Autismul a afectat un copil din 45 în Statele Unite în 2014, o rată aproape dublă faţă de perioada 2011-2013, indică un sondaj recent, citat de AFP.
VIRUSUL ZIKA Mulţi americani nu sunt conştienţi de riscurile infecţiei (sondaj) Mulţi americani nu sunt conştienţi de riscurile infecţiei cu virusul Zika şi mai ales de cel referitor la microcefalia fetală, relevă un sondaj efectuat de facultatea de sănătate publică a Universităţii Harvard, citat de agenţia France Presse.
Aproape jumătate din doctorii americani sunt extenuaţi Doctorii sunt într-o măsură mai mare extenuaţi la locul de muncă decât alţi angajaţi din Statele Unite, potrivit unui sondaj naţional efectuat pe un eşantion de peste 7.000 de medici, informează Reuters.