Cele mai citite
 


P&G îşi vinde divizia farmaceutică pentru trei miliarde de dolari
marţi, 25 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Compania farmaceutică americană Warner Chilcott Ltd va achiziţiona divizia de medicamente a companiei multinaţionale americane Procter&Gamble pentru aproximativ trei miliarde de dolari, conform unor surse anonime, transmite Reuters.
Şase bănci, inclusiv Bank of America Corp, JPMorgan Chase & Co, Credit Suisse, Citigroup Inc, Barclays PLC şi Morgan Stanley vor furniza finanţare de până la patru miliarde de dolari pentru finalizarea tranzacţiei, inclusiv un miliard de dolari pentru refinanţarea datoriei Warner Chilcott, susţin sursele.

În iulie, ziarul 'The Wall Street Journal' anunţa că negocierile privind potenţiala vânzare a diviziei farmaceutice a Procter & Gamble (P&G) avansează.
Publicaţia americană cita surse anonime care susţin că printre potenţialii cumpărători se află compania farmaceutică Warner Chilcott Ltd. şi fondul de investiţii Cerberus Capital Management LP iar preţul posibil de vânzare este de aproximativ trei miliarde de dolari.

Afacerile din domeniul farmaceutic ale Procter&Gamble includ tratamentul pentru osteoporoză Actonel, care aduce companiei americane venituri anuale de peste un miliard de dolari.

Procter&Gamble a demarat, la începutul lunii februarie 2009, ca parte a strategiei sale de dezvoltare durabilă în România, prima investiţie greenfield din România, prin începerea lucrărilor de construcţie a fabricii de şampoane şi de produse de îngrijire a părului din localitatea Urlaţi, din judeţul Prahova. Începerea lucrărilor la fabrica din Urlaţi reprezintă o primă fază din planul pe termen lung al P&G pentru acest punct de lucru, iar o mare parte din producţia care se va realiza aici va aproviziona pieţele din regiune, cu posibilitatea de extindere şi către alte pieţe, cum ar fi Turcia, Rusia sau Ucraina.

Procter&Gamble comercializează pe piaţa romanească mărci recunoscute la nivel mondial în lumea întreagă, de detergenţi, produse de îngrijire a părului, produse de igienă feminina, scutece pentru copii, înălbitori şi balsam de rufe, aparate de ras.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
AstraZeneca respinge cea mai recentă ofertă de preluare din partea Pfizer, de 106 miliarde de dolari Conducerea grupului farmaceutic AstraZeneca a respins categoric oferta îmbunătăţită a companiei americane Pfizer şi a descris-o ca fiind inadecvată, transmit AP şi Reuters.
Pfizer trece la ofensivă pentru preluare AstraZeneca Grupul farmaceutic american Pfizer a anunţat luni că este în continuare interesat de o fuziune cu rivalul britanic AstraZeneca, în pofida refuzului acestuia din urmă de a discuta o primă ofertă de 46,61 lire pe acţiune înaintată în luna ianuarie, transmite Reuters.
Pfizer şi Allergan ar putea forma un grup farmaceutic cu o valoare de 330 miliarde de dolari Producătorii de medicamente Pfizer Inc şi Allergan Plc au demarat discuţiile care ar putea să se finalizeze cu cea mai mare preluare din acest an, scriu Wall Street Journal şi Financial Times, preluate de Reuters.
Tranzacţia Pfizer-Allergan va duce fuziunile şi achiziţiile încheiate în 2015 în sectorul sănătăţii la peste 600 de miliarde de dolari Aşteptata preluare a Allergan Plc, producătorul Botox, de către Pfizer Inc, producătorul Viagra şi Lipitor, pentru mai mult de 150 de miliarde de dolari va pune capăt unui an record pentru fuziunile şi achiziţiile din sectorul sănătăţii, în condiţiile în care valoarea cumulată a tranzacţiilor încheiate...
Sanofi-Aventis a preluat Genzyme pentru 20,1 miliarde de dolari Paris, 16 dec / Agerpres/ - Grupul farmaceutic francez Sanofi-Aventis, cel mai mare jucător pe piaţa românească de medicamente, a reuşit să obţină controlul asupra companiei americane de biotehnologie Genzyme, după ce a majorat considerabil oferta de preluare, transmite AFP.
Maramureş: Hotărârea de preluare a două spitale de CJ, respinsă de consilierii judeţeni Consiliul Judeţean Maramureş a respins, marţi, în şedinţă, proiectul privind preluarea spitalelor orăşeneşti din Baia Sprie şi Cavnic. Pe ordinea de zi figurau 20 de proiecte de hotărâri, printre care şi preluarea celor două unităţi medicale de către CJ Maramureş.