Cele mai citite
 


Experţii britanici cer evitarea tratamentelor 'inutile' pentru bolnavii de cancer în fază terminală
miercuri, 28 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Experţii britanici doresc ca bolnavii de cancer în fază terminală să nu mai fie supuşi unor tratamente 'inutile' şi scumpe care oferă o 'speranţă falsă' de viaţă, scrie în ediţia sa de marţi revista medicală 'The Lanset Oncology' citată de agenţia EFE.

Profesorul Richard Sullivan de la King College din Londra şi un grup de academicieni au semnalat că medicii au creat 'aşteptări nerealiste' prin supunerea bolnavilor de cancer la un exces de tratamente în ultimele săptămâni de viaţă. În opinia sa, ar fi mai bine pentru aceşti pacienţi dacă s-ar evita astfel de tratamente şi li s-ar acorda mai multă atenţie la sfârşitul vieţii.

Creşterea costurilor pentru tratamentele bolnavilor de cancer se datorează creşterii numărului celor care ajung la vârste avansate şi progreselor din domeniul medicinei, se mai precizează în articol, adăugând că 'Trebuie să acordăm o atenţie specială costurilor cu îngrijirea medicală a pacienţilor cu cancer aflaţi la sfârşitul vieţii'.

Experţii reamintesc că anumite forme de cancer sunt la ora actuală incurabile. Studiile sugerează că în ultimele săptămâni de viaţă se cheltuie o mare parte din sumele destinate îngrijirii medicală a pacienţilor care au cancer în fază terminală, lucru considerat inutil de aceiaşi experţi.

'Pacienţii spun că tratamente cum ar fi chimioterapia în ultimele săptămâni de viaţă nu numai că au consecinţe financiare pentru familia pacientului şi pentru societate, dar compromit şi calitatea vieţii pacientului.' mai afirmă ei.

În studiul lor, aceşti experţi au evaluat o serie de terapii şi au observat de multe ori că cele mai bune tratamente pot fi inutile. 'Medicii şi industria din sectorul sănătăţii au creat aşteptări nerealiste pentru tratarea bolii şi decesul de pe urma acesteia', insistă ei. 'Aceste aşteptări permit recurgerea inoportună la terapii relativ ineficiente, printre care şi chirurgia', au mai afirmat experţii subliniind că în statele dezvoltate tratarea cancerului a devenit 'o cultură a excesului' şi că 'trăim într-o societate centrată aproape exclusiv pe beneficiu, iar acest beneficiu este de obicei mic'.

Prin urmare, în articol se sugerează medicilor să ia în considerare într-un mod mai eficient şi mai puţin costisitor opţiunile terapeutice disponibile pentru aceşti pacienţi şi să prescrie anumite medicamente numai celor care pot răspunde cel mai bine la acestea.AGERPRES/(Sorin Popescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Experţii britanici cer evitarea tratamentelor 'inutile' pentru bolnavii de cancer în fază terminală Londra, 27 sep /Agerpres/- Experţii britanici doresc ca bolnavii de cancer în fază terminală să nu mai fie supuşi unor tratamente 'inutile' şi scumpe care oferă o 'speranţă falsă' de viaţă, scrie în ediţia sa de marţi revista medicală 'The Lanset Oncology' citată de agenţia EFE.
Bolnavii de cancer trataţi cu chimioterapie dezvoltă rezistenţă la acest tratament Chimioterapia face ca pacienţii să dezvolte rezistenţă la acest tip de tratament, ceea ce diminuează eficienţa tratării cancerului, avertizează revista ştiinţifică britanică Nature Medicine în ediţia sa de luni.
Un nou centru de îngrijiri paliative pentru bolnavii de cancer în fază terminală, în sectorul 2 Un nou centru de îngrijiri paliative pentru bolnavii de cancer în fază terminală se va construi în curtea Bisericii Sfântul Pantelimon din sectorul 2 al Capitalei.
Cluj: Sprijin medical şi sufletesc pentru bolnavii de cancer, din 2012, la Centrul de îngrijiri 'Sfântul Nectarie' Centrul de Îngrijiri Paliative "Sfântul Nectarie" al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului va deveni funcţional în primăvara anului 2012 şi va oferi sprijin medical şi sufletesc bolnavilor de cancer aflaţi în faze terminale ale bolii, dar şi familiilor acestora.
FABC: Bolnavii de cancer vor rămâne de la 1 august fără tratamentul salvator Un număr de 100.000 de pacienţi bolnavi de cancer vor rămâne de la 1 august fără tratamentul salvator susţin reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABAC) într-un comunicat de presă remis joi, AGERPRES.
Bolnavii de cancer fac un apel către autorităţi să le redea şansa de a trăi prin deblocarea accesului la tratamente Membrii Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) fac un apel disperat către autorităţi pentru a le reda şansa de a trăi, şansa care le-a fost luată prin decizia CNAS de a bloca accesul pacienţilor la tratamentele care-i mai ţin în viaţă se arată într-un comunicat al federaţiei...