Cele mai citite
 


Cele două persoane cu arsuri aduse de la Târgu Mureş au fost operate
joi, 29 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele două persoane cu arsuri aduse de la Târgu Mureş la Bucureşti au fost operate şi se află la Departamentul de Anestezie Terapie Intensivă al Spitalului de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă, a declarat pentru AGERPRES dr. Stan Vitali, director medical al instituţiei.
Acesta a precizat că bărbatul şi femeia au arsuri de căi respiratorii care le pot fi fatale.
Dr. Stan Vitali a spus că femeia, care are arsuri pe o suprafaţă de peste 60% din suprafaţa corpului, la care se adaugă arsurile căilor respiratorii şi vârsta, are şanse minime de supravieţuire.
Bărbatul, care are arsuri pe o suprafaţă mai mică, ar putea avea şanse mai mari dacă se va reuşi stabilizarea arsurilor inhalatorii şi nu va face complicaţii pulmonare.
În prezent ei sunt la reanimare, ventilaţi respirator şi stabilizaţi, a precizat medicul.
Doi adulţi şi un copil au fost transportaţi la SMURD Târgu Mureş după ce locuinţa lor din comuna Băgaciu a explodat, miercuri dimineaţă, deflagraţia fiind generată de scăpări de gaze, potrivit E.ON Gaz Distrubuţie.
''Conform investigaţiilor preliminare efectuate de specialiştii E.ON Gaz Distribuţie, explozia s-a produs din cauza unor scăpări de gaze din instalaţia interioară a imobilului, de la un robinet care cel mai probabil a fost acţionat involuntar, fiind generată astfel acumularea gazului în încăpere'', precizează un comunicat de presă dat publicităţii, miercuri, de companie.
Medicul coordonator SMURD Târgu Mureş, Cristian Boeriu, a precizat că în urma exploziei a fost rănit şi un copil, care prezintă arsuri doar la nivelul mâinilor, acesta fiind preluat de Secţia de chirurgie infantilă din Târgu Mureş. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de la SCJU Târgu Mureş au replantat mâna unui pacient, smulsă într-un accident de muncă O echipă multidisciplinară formată din chirurgi plasticieni, ortopezi, cardiovasculari şi anestezişti, coordonată de şeful Compartimentului de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Dorin Dorobanţu, a reuşit o intervenţie de...
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
Mureş: Al doilea militar rănit în accidentul de elicopter, conştient, însă prezintă arsuri şi fracturi de membre superioare Cel de-al doilea militar care a supravieţuit accidentului de elicopter din judeţul Sibiu, în vârstă de 35 de ani, a ajuns vineri după amiază la UPU SMURD Târgu Mureş, este conştient, prezintă arsuri pe o suprafaţă mare a corpului şi o serie de fracturi ale membrelor superioare.
SCJU Târgu Mureş a beneficiat de o donaţie de 1 milion de lei pentru achiziţionarea de paturi speciale pentru ATI Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, marţi, că a beneficiat de o sponsorizare în valoare de 1.000.000 lei pentru achiziţionarea unor paturi pentru ATI cu dotarea specială necesară pentru desfăşurarea activităţii de anestezie şi terapie intensivă.
La 30 de ani de la înfiinţare, Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din Târgu Mureş ar putea fi reabilitată Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, şi directorul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, Ovidiu Butuc, au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că în acest an se va face o investiţie în aparatură pentru Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, care a împlinit trei decenii...
Medicii avertizează asupra riscului accidentelor prin arsură la copii Bucureşti, 12 feb /Agerpres/ - Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Grigore Alexandrescu'' din Bucureşti avertizează asupra riscurilor accidentelor prin arsură la copii.