Cele mai citite
 


Fructul baobabului conţine de şase ori mai multă vitamina C decât portocala
joi, 29 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Nutritie, Diabetul, Ce mancam?, Mancam sanatos
 

O importantă marcă de cereale se pregăteşte să comercializeze snacksuri pe bază de fructe de baobab. Acestea conţin o cantitate de vitamina C de şase ori mai mare decât portocalele, putând deveni un aliment miraculos, scrie 20minutes.ch.

Proprietăţile fructului baobabului sunt multiple: pe lângă conţinutul ridicat de vitamina C, are o cantitate de calciu de două ori mai mare decât cea din lapte şi fibre care fac să scadă nivelul glicemiei. Cel puţin aşa susţine firma americană Baobab Foods, sigură de potenţialul acestui aliment, numit şi 'pâinea maimuţelor'. Ea a anunţat săptămâna trecută că va intra în curând pe piaţă cu acest produs, prezentat ca batoane de cereale, bomboane sau bucăţi uscate, care vor avea şi un gust bun (arome de ananas, pară şi vanilie). Alimentaţia tradiţională a locuitorilor din Africa tropicală cuprinde fructe de baobab, copac ce figurează de altfel şi pe stema Senegalului.

Fructele baobabului sunt comestibile. Gustul lor uşor acidulat este pe placul maimuţelor, dar şi al oamenilor. Se consumă şi seminţele prăjite, care înlocuiesc şi cafeaua sau din care se poate extrage ulei alimentar. Din pulpa fructelor proaspete sau uscate, amestecată cu apă, se face un suc răcoritor.

Vânzarea fructelor de baobab este autorizată în Europa din iulie 2008.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alimentaţia sănătoasă – Împărţirea raţiei calorice pe principii alimentare Pe lângă stabilirea necesarului caloric, se impune asigurarea acestuia din anumite principii alimentare, într-o anumită proporţie. Dacă se respectă raportul optim dintre diferitele grupe alimentare, necesarul caloric al organismului va fi asigurat de proteine (12-15%), lipide (28-30%) şi glucide (55-60%)...
Gustari rapide inainte de alergare Cei care si-au facut un obicei din a alerga in mod regulat stiu ca organismul are nevoie de “combustibil” pentru a duce la bun sfarsit o cursa. O gustare potrivita inainte de antrenament poate preveni oboseala prematura si pastreaza constant nivelul glicemiei. Pentru un rezultat optim, inainte de...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI: Alimentaţia corectă pentru copii Copiii sunt audienţa cea mai importantă când vorbim de alimentaţie, pentru că o dietă echilibrată este esenţială pentru creşterea şi dezvoltarea lor normală şi pentru că la această vârstă ei îşi formează şi definesc obiceiurile alimentare pe care le vor urma de-a lungul vieţii.
Regimul alimentar recomandat la varsta a treia Pacientul varstnic are nevoie de un aport caloric mai scăzut fata de pacientul adult şi diferit dacă este sedentar sau activ şi în funcţie de sex (motivat de scaderea metabolismului bazal progresiv cu inaintarea in varsta). Sedentar: 1800-2100 Kcal pentru bărbaţi şi 1600-1800 Kcal pentru femei; Activ...
Dieta, ajutor in renuntarea la fumat? Lucrul imbucurator pentru cei ce vor sa se lase de fumat este faptul că unul din cinci fosti fumatori nu castiga deloc in greutate, deci se poate si asa. Sa descoperim impreună ce anume ii ajuta pe acestia sa nu castige in greutate.
Alimentatia si osteoporoza Sistemul osos are nevoie de o dieta echilibrata, care sa contina atat macronutrienti (energie, proteine, grasimi si zaharuri),cat si micronutrienti (vitamine, minerale), necesari pentru dezvoltarea normala si refacere.