Cele mai citite
 


Galaţi: Suspiciune de botulism la o fetiţă de nouă ani
joi, 29 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O fetiţă de nouă din judeţul Galaţi este suspectă de botulism, după ce ar fi consumat o conservă de pate de ficat, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Potrivit acestuia, copila s-a internat la Spitalul de Pediatrie din Galaţi, pe 22 septembrie. Fetiţa vedea dublu, nu auzea cum trebuie şi avea o stare generală de rău cauzată de paralizia musculaturii.
Părinţii fetiţei au cerut mutarea acesteia la Bucureşti, unde după ce a trecut prin mai multe spitale a ajuns la Institutul Matei Balş, unde i s-a pus suspiciunea de botulism. 
Din ancheta epidemiologică făcută la Galaţi a reieşit că fetiţa ar fi mâncat un pate de ficat. Se aşteaptă confirmarea pentru a se lua legătura şi cu producătorul conservei. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: A fost confirmat primul caz de meningită West Nile Galaţi, 10 sep /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a fost anunţată, miercuri, de Institutul Matei Balş din Capitală despre confirmarea primului caz de meningită West Nile din judeţul Galaţi din acest an, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Valentin Boldea.
Galaţi: Femeie suspectă de botulism O femeie de 37 ani, din Galaţi, se află în stare gravă în spital, suspectă de botulism, după ce a mâncat ton dintr-o conservă, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Unităţile de transfuzie sanguină de la spitalele de Pediatrie şi CFR nu sunt autorizate Spitalele de Pediatrie şi CFR din Galaţi nu au autorizare din partea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului pentru unităţile proprii de transfuzie sanguină (UTS), a declarat joi purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, Ani Nistor.
Galaţi: Numărul persoanelor muşcate de căpuşe în acest an l-a depăşit pe cel din 2015 Un număr de 353 de persoane din judeţul Galaţi au fost muşcate de căpuşe de la începutul anului, cu 34 mai multe decât în tot anul 2015, a declarat marţi presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Galaţi: Femeie de 80 ani diagnosticată cu meningită provocată de virusul West Nile O femeie de 80 ani a fost diagnosticată de Institutul Cantacuzino cu meningită provocată de virusul West Nile, acesta fiind primul caz înregistrat în judeţul Galaţi în acest an, a anunţat, marţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Primul caz de gripă din actualul sezon rece Primul caz de gripă din acest sezon rece, din judeţul Galaţi, a fost confirmat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi de către Institutul Cantacuzino din Bucureşti, a declarat marţi presei directorul DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.