Cele mai citite
 


Harghita: 26 de angajaţi ai Ambulanţei au fost disponibilizaţi, în urma reducerii bugetului
joi, 29 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 26 de angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Harghita au fost disponibilizaţi, iar patru substaţii au fost închise, după ce bugetul pe acest an al instituţiei a fost redus de Ministerul Sănătăţii.
Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dr. Peter Szilard, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că în urma unei evaluări a Ministerului Sănătăţii s-a luat decizia reducerii bugetului acestei unităţi cu 24,16%, decizie care a intrat în vigoare la 1 aprilie.
Dr. Peter Szilard spune că evaluarea respectivă a ţinut cont de numărul de solicitări, de numărul de angajaţi şi de ambulanţele existente, dar nu a luat în considerare faptul că Harghita este un judeţ aparte, cu multe sate izolate şi cu o densitate a populaţiei foarte redusă.
Întrucât Ministerul Sănătăţii nu a revenit asupra deciziei de reducere a bugetului, conducerea Ambulanţei harghitene a fost nevoită ca în luna septembrie să dea afară 26 de angajaţi şi să suspende activitatea substaţiilor Praid, Zetea, Mihăileni şi Corbu.
Dr. Peter Szilard a subliniat că pentru stabilirea angajaţilor care au fost disponibilizaţi au fost organizate testări şi s-a luat în considerare dacă erau în pragul pensionării sau lucrau cu contract temporar.
Şeful ambulanţei harghitene a spus că deocamdată, instituţia pe care o conduce faţă faţă solicitărilor, dar a crescut timpul de răspuns la intervenţii, mai ales în zonele în care au fost închise cele patru substaţii, iar activitatea a fost preluată de staţiile cele mai apropiate.
Dr. Peter şi-a exprimat speranţa că nu va mai fi nevoit să mai disponibilizeze şi alţi angajaţi, pentru că atunci situaţia va fi şi mai dificilă.
'Aceste disponibilizări ne îngreunează activitatea, întrucât trebuie să acoperim şi zonele în care au fost închise substaţiile. Timpul de reacţie a crescut. Deocamdată nu am întâmpinat probleme deosebite, dar probabil că acest lucru se va întâmpla, dacă disponibilizările vor continua', a declarat şeful SJA Harghita. AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Mai mulţi angajaţi ai Ambulanţei riscă să fie concediaţi după ce bugetul instituţiei a fost redus Mai mulţi angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita ar putea fi concediaţi, iar câteva puncte de lucru riscă să fie închise, după ce bugetul pe 2011 al acestei instituţii a fost diminuat de către Ministerul Sănătăţii.
Harghita: Trei noi autospeciale au intrat în dotarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Trei noi autospeciale au intrat în dotarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Harghita, printr-un program al Ministerului Sănătăţii, urmând ca până la mijlocul aceste luni parcul auto al instituţiei să fie completat cu alte două astfel de vehicule de intervenţie.
S.O.S. de la Managerul Serviciului de Ambulanţă:Judeţul Sibiu are nevoie de încă trei ambulanţe pentru Cod Roşu Judeţul Sibiu mai are nevoie de trei ambulanţe C2 care să facă faţă în cazul unui Cod Roşu, în prezent având doar două, una la SMURD, iar cealaltă la Ambulanţă. La Serviciul de Ambulanţă mai este nevoie de 28 de oameni şi înnoirea a 80 la sută din maşini, care ar trebui casate, a declarat marţi, într-o...
Serviciile de ambulanţă îşi reprimesc sumele reţinute de Ministerul Sănătăţii Reţinerea la nivelul Ministerului Sănătăţii a procentului de 15% din cheltuielile de personal şi cheltuielile cu bunuri şi servicii de la Serviciile de Ambulanţă s-a efectuat în baza dispoziţiilor Guvernului României, în scopul menţinerii echilibrului între resursele alocate şi cheltuielile efectuate...
Gorj: Serviciul de Ambulanţă a solicitat patru autospeciale de la Ministerul Sănătăţii Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj, Dan Vâlceanu, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a solicitat dotarea parcului auto al instituţiei cu încă patru ambulanţe.
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.