Cele mai citite
 


Iaşi: Persoanele infectate cu HIV, în pericol de a rămâne fără medicamente
joi, 29 septembrie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Persoanele infectate cu HIV din judeţul Iaşi care sunt în tratament ARV se confruntă cu lipsa medicamentelor, susţin reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase Sf. Parascheva din Iaşi.
Directorul Spitalului de Boli Infecţioase Sf. Parascheva din Iaşi, prof.univ.dr. Carmen Dorobăţ, a declarat, pentru AGERPRES, că în cursul zilei de miercuri a primit asigurări din partea reprezentanţilor Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Iaşi că unitatea pe care o conduce va primi finanţarea necesară achiziţionării de medicamente pentru persoanele infectate cu virusul HIV.
''În urma discuţiilor purtate în cursul acestei după-amiezi cu reprezentanţii CJAS s-a stabilit locarea de fonduri pentru achiziţionarea de astfel de medicamente. Stocul este suficient însă până pe 12-15 octombrie. Oricum, este mai mult decât ştiam azi dimineaţă că o să avem în luna octombrie, adică zero lei'', a precizat Dorobăţ.
În prezent, la centrul regional de la Spitalul de Boli Infecţioase există în evidenţe aproximativ 1.440 de persoane infectate cu HIV/SIDA, cu 100 mai mult decât anul trecut.
Peste 250 dintre aceştia sunt din judeţul Iaşi, iar tratamentul lunar al acestora este de 750.000 de lei.
Situaţia nu este singulară. În urmă cu un an, un ieşean anunţa că va deschide în instanţă o acţiune împotriva Ministerului Sănătăţii şi Casei Asigurărilor de Sănătate motivând că nu îşi mai poate urma corect tratamentul specific persoanelor seropozitive din cauza epuizării repetate aproape în totalitate a stocului din farmacia Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. Pentru a-şi continua tratamentul, bărbatul afirma că un bolnav de HIV/SIDA este nevoit să apeleze la "medicamentele de împrumut".
La rândul lor, reprezentanţii Fundaţiei "Alături de Voi" (ADV) România susţin că vor sesiza Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) despre această situaţie. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
de codrut
Dati in loc de medicamente antihiv niste cianura la idioti astia..care traiesc degeaba...asa opriti si raspandirea virusului garantat si nu mai secatuiti bugetul sanatatii Si asa mic .5 la suta din ei nau nici o vina ...ia imbolnavit sistemu mwdical..maxim 5 la suta...dar restu de 95 la suta sau nenorocit singuri; neviind in stare sa bage pe sula un balonas banal de 2 lei..asa ca nu merita sa traiasca prostii astia..ai 95 la suta..

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: ADV vrea să sesizeze OMS lipsa medicamentelor pentru persoanele seropozitive Reprezentanţii Fundaţiei 'Alături de Voi' (ADV) România atrag atenţia că persoanele infectate cu HIV din judeţul Iaşi care sunt în tratament ARV se află în situaţie foarte gravă din cauza lipsei medicamentelor, motiv pentru care intenţionează să sesizeze Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
Iaşi: Bolnavii infectaţi cu HIV au rămas fără medicamente Medicii atrag atenţia că 1.400 de persoane infectate cu HIV care locuiesc în zona Moldovei nu îşi mai pot urma tratamentul din cauză că lipseşte unul dintre medicamente.
Iaşi: Fundă umană cu 2.500 persoane de Ziua Mondială de Luptă anti SIDA Aproximativ 2.500 de persoane din Iaşi şi alte judeţe ale Moldovei s-au întâlnit, marţi, pentru a forma o fundă umană, în semn de solidaritate cu persoanele infectate şi afectate HIV/SID.
Iaşi: CJAS a alocat bani pentru tratamentul bolnavilor cu HIV/SIDA Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi a alocat banii necesari tratamentelor pacienţilor cu HIV/SIDA până la sfârşitul anului, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, prof.univ.dr Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sf. Parascheva.
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...
Iaşi: Aproape 1.400 de persoane seropozitive în atenţia autorităţilor medicale Judeţul Iaşi se află pe unul dintre primele locuri din ţară în privinţa persoanelor infectate cu HIV/SIDA, potrivit statisticilor care arată că în evidenţele Spitalului de Boli Infecţioase 'Sfânta Parascheva' din Iaşi se află aproximativ 1.400 de astfel de pacienţi.