Cele mai citite
 


Prahova: Ecograf de 140.000 de euro, donat Maternităţii Ploieşti
joi, 29 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un ecograf modern, în valoare de 140.000 de euro, a fost donat, miercuri, Spitalului de Obstetrică-Ginecologie din municipiul Ploieşti, de către o fundaţie care aparţine unui cunoscut lanţ de farmacii.
Managerul spitalului, Călin Boeru, a declarat că aparatul este unul extrem de modern, model 2011 şi permite medicilor să facă o serie de investigaţii avansate, precum morfologia fetală sau morfologia cordului fetal.
''Puţine spitale publice din ţară au această posibilitate de a intra în morfologia fetală şi de a merge chiar până la a face morfologia cordului fetal. Mai mult decât atât, aparatul ne permite să ne dezvoltăm într-un parteneriat cu un laborator pentru analize suplimentare, gen amniocenteză, iar unele dintre kit-urile pe care le are în dotare ne vor da posibilitatea de a face investigaţii şi la nivelul sânului'', a explicat Boeru.
În ceea ce priveşte costurile pentru investigaţiile medicale de specialitate, managerul Maternităţii Ploieşti a precizat că femeile internate aici beneficiază de gratuitate. Tot gratuite vor fi şi analizele decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), iar pentru celelalte tipuri de investigaţii, care nu sunt pe lista de servicii decontate de CAS, se încearcă stabilirea unor preţuri accesibile.
Maternitatea Ploieşti mai are în dotare alte cinci ecografe, acesta fiind cel mai performant care există în judeţ. AGERPRES/(AS - Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Cazurile de la SJU Ploieşti, decontate în proporţie de 95% în luna mai Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova a decontat, în luna mai, 95% din cazurile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, suma care nu a fost plătită fiind în cuantum de aproximativ 280.000 de lei.
Prahova:AJOFM are de recuperat peste 1,8 milioane de lei de la CAS reprezentând concediile medicale ale şomerilor Ploieşti, 21 aug /Agerpres/- Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova are de recuperat de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova suma de peste 1,8 milioane de lei, reprezentând concediile medicale ale şomerilor plătite de agenţie de la începutul anului 2011 până în prezent...
Prahova: CAS, amendată pentru publicarea adreselor a mii de asiguraţi Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova a fost amendată după ce a publicat pe site-ul său oficial date cu caracter personal aparţinând unui număr de peste 18.000 de asiguraţi care nu şi-au ridicat cardurile de sănătate.
Prahova: Aproximativ 10.000 de carduri de sănătate, rămase nedistribuite la nivelul judeţului Ploieşti, 4 mai/ Agerpres/- Aproximativ 10.000 de carduri de sănătate din cele aproape 530.000 tipărite pentru judeţul Prahova au rămas nedistribuite către asiguraţi până la această dată, din diverse motive, astfel că luni, în prima zi de implementare a acestui sistem, au fost înregistrate cozi la Casa...
Prahova: Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti nu a introdus coplata Ploieşti, 1 apr /Agerpres/- Cel mai mare spital din Prahova, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, nu a introdus, luni, coplata, preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului, Mirela Neagu, afirmând că această taxă va fi aplicată după semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate...
Prahova: Bugetul pentru bunuri şi servicii al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti- diminuat cu 17% faţă de 2011 Ploieşti, 29 feb /Agerpres/- Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti destinat capitolului de bunuri şi servicii este, anul acesta, diminuat cu aproximativ 17% faţă de anul trecut, astfel că unitatea se confruntă periodic cu probleme în ceea priveşte aprovizionarea cu medicamente în interiorul...