Cele mai citite
 


Studiu OMS cu privire la poluarea aerului din oraşele austriece
miercuri, 28 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Viena, 28 sep - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Nivelul poluării aerului din oraşele austriece este în medie peste nivelul admis de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit unui studiu realizat de OMS şi publicat luni de cotidianul Der Standard.

Organizaţia ONU a studiat concentraţia de praf din atmosferă în 1.100 de oraşe din 91 de ţări.
În Austria s-au înregistrat cote ale poluării peste cele admise de OMS în Salzburg, Viena, Linz şi Graz, aceste oraşe înregistrând valori cuprinse între 24 şi 30 de PM10 (particule în suspensie). Limita maximă admisă de OMS este de 20 PM10.
Termenul de particule în suspensie (PM) se referă la particulele nespecifice fin divizate, în formă solidă sau lichidă, care sunt suficient de mici ca să rămână în suspensie timp de ore sau zile, fiind capabile de a se deplasa pe distanţe mari în acest timp.
La Salzburg s-au înregistrat 24 PM, la Viena 25, la Linz 29 şi la Graz 30.
Deşi valorile înregistrate de Austria nu se încadrează în limita admisă de OMS, ele se află sub media înregistrată la nivel global - 71 PM.
Cel mai ridicat grad de poluare a aerului s-a înregistrat în Iran (372 Pm), Mongolia (279 PM), India (251 PM), Pakistan (251 PM), Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite.
Potrivit studiului, din cauza valorii ridicate a emisiilor, oamenii care locuiesc în oraşele aflate în continuă dezvoltare sunt cei mai expuşi la probleme de sănătate. Pe întreg mapamondul, peste 1, 3 milioane de oameni mor anul, înainte de vreme, din cauza unor boli provocate de poluarea aerului.
Potrivit OMS, particulele de praf fin din aer sporesc riscul apariţiei de boli acute şi cronice ale aparatului respirator (afecţiuni ale plămânilor sau cancer la plămâni) sau a problemelor de circulaţie.AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Respectarea normelor mondiale privind poluarea aerului ar putea salva milioane de vieţi (studiu) Mai mult de doua milioane de decese ar putea fi prevenite în întreaga lume în fiecare an, dacă ar fi respectate normele de poluare a aerului recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în special în China şi India, potrivit unui studiu publicat în revista Environmental Science and Technology...
Cancer: OMS nu a facut apel la oprirea consumului de carne (comunicat) Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a apărat joi în legătură cu faptul că a făcut apel la consumatori să nu mai mănânce carne, după publicarea unui studiu care face o legătură între consumul de carne roşie şi mezeluri şi creşterea riscului de cancer.
Peste 2 milioane de oameni mor anual din cauza poluării aerului (OMS) Peste două milioane de oameni mor în fiecare an pe glob în urma unor boli provocate de poluarea aerului, relevă un studiu publicat luni de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, potrivit AFP.
OMS a salutat introducerea la Beijing a codului roşu de poluare atmosferică Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a salutat miercuri instituirea de luni a unui cod roşu de alertă din cauza nivelurilor de smog din Beijing, o premieră pentru capitala Chinei în ceea ce priveşte utilizarea sistemului de alertă codificat pe culori, implementat încă din anul 2013, informează agenţia...
OMS stabileşte limite privind nivelul de poluare din interiorul locuinţelor Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care vizează reducerea mortalităţii cauzate de poluarea domestică, a stabilit prima oară limite privind nivelul maxim de poluare produs de aparatele de gătit, încălzit şi lămpi. 'Ştiam că aceste aparate poluează, noutatea este însă stabilirea unor norme care nu...
OMS: Circa 30% din formele de cancer ar putea fi evitate prin schimbarea modului de viaţă Circa 30% din formele de cancer ar putea fi evitate prin schimbarea modului de viaţă, a afirmat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în ajunul Zilei internaţionale de luptă împotriva cancerului, informează AFP.