Cele mai citite
 


Botoşani: Guvernul alocă 93.500 de euro pentru o bolnavă de leucemie
marţi, 25 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O tânără de 24 de ani din municipiul Botoşani va beneficia de un sprijin financiar de 93.500 de euro pentru realizarea unui transplant de măduvă în străinătate, potrivit prefectului judeţului Botoşani, Cristian Roman.
Guvernul a alocat, săptămâna trecută, sumele necesare tratamentului Alexandrei Ostafi, bolnavă de leucemie. Potrivit Hotărârii 927/19 august, suma se suportă din bugetul de stat, 60.500 de euro urmând a fi suportaţi de Ministerul Sănătăţii, iar 33.000 de euro de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
'În astfel de cazuri, ajutorul nu este nici mic, nici mare. Important este ca ajutorul să fie acordat şi este important să se ştie că suma de 93.500 de euro va salva viaţa unei studente', a afirmat prefectul de Botoşani.

Alexandra Ostafi este studentă în anul V la Facultatea de Textile-Pielărie şi Management Industrial. Ea a fost diagnosticată, în urmă cu câteva luni, cu leucemie şi, pentru că familia sa nu dispune de fondurile necesare unui transplant, a făcut apel atât la sprijinul populaţiei, cât şi la autorităţi.

Guvernul a aprobat acordarea unor ajutoare pentru tratament în străinătate în cazul a opt persoane, suma totală fiind de 812.000 de euro şi 145.000 de dolari, a anunţat, la 19 august, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

''Vor fi astfel acoperite cheltuielile pentru tratamente şi intervenţii chirurgicale în cazul a opt persoane, un copil de cinci luni, şase tineri cu vârsta de până la 30 de ani şi o persoană de 51 de ani. Pacienţii vor fi trataţi în clinici din Israel, Germania, Austria şi Belgia. Cei mai mulţi pacienţi pentru care au fost alocate sume de bani suferă de leucemie şi au nevoie de transplant de măduvă osoasă. Există însă şi cazuri care necesită transplant hepatic, tratamente alternative cu scheme noi de chimioterapie pentru leucemie şi tratament al cancerului osos mandibular'', a precizat aceasta.

Ea a precizat că din bugetul Ministerului Sănătăţii şi din fondul de solidaritate socială se alocă în fiecare an sume ''importante'' de bani destinate tratamentului în străinătate al unor pacienţi, considerând că este important ca bolnavilor care nu pot fi trataţi în România să li se asigure şansa de a fi trataţi peste hotare.

În primele opt luni ale acestui an, au fost finanţate tratamente în străinătate pentru 60 de persoane, iar în cursul acestui an Ministerul Sănătăţii a alocat peste 19 milioane de lei pentru tratamente medicale în străinătate, în anul 2008 acest program naţional primind doar 8,2 milioane de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asociaţia 'Salvează Vieţi' solicită modificarea ordinului privind tratamentele în străinătate Asociaţia 'Salvează Vieţi' consideră că modificările făcute de Ministerul Sănătăţii la Ordinul 50/2004 privind tratamentele în străinătate are încă elemente discriminatorii.
Ministerul Sănătăţii: 37 de răniţi în Colectiv sunt internaţi în spitalele din ţară şi străinătate Un număr de 37 de răniţi în incendiul de la Colectiv se află internaţi miercuri în spitalele din ţară şi din străinătate, potrivit datelor centralizate de Ministerul Sănătăţii.
Vaslui: Zeci de cadre medicale aşteaptă aprobare de la Ministerul Sănătăţii pentru a pleca în străinătate Aproximativ 90 de cadre medicale din judeţul Vaslui, care doresc să părăsească sistemul sanitar românesc pentru posturi mai bine plătite în străinătate, nu-şi pot onora contractele, din cauză că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui nu le eliberează certificatul de conformitate de care au nevoie...
Ministerul Sănătăţii va implementa planul de îngrijire pe termen mediu şi lung în cazul răniţilor de la Colectiv Ministerul Sănătăţii va implementa planul de îngrijire pe termen mediu şi lung în cazul răniţilor de la Colectiv, în acest sens solicitând sprijinul Ministerului Afacerilor Externe pentru ca, prin intermediul misiunilor diplomatice, să înştiinţeze spitalele din străinătate despre acordul autorităţilor...
Ministerul Sănătăţii: 76 de persoane sunt internate în spitalele bucureştene, 24 în stare critică şi gravă Un număr de 76 de persoane rănite în incendiul din club Colectiv sunt internate marţi în unităţile medicale bucureştene, dintre acestea 24 în stare critică şi gravă, a informat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis AGERPRES.
Utilizarea tacâmurilor de unică folosinţă din polistiren creşte riscul de leucemie Ministerul Sănătăţii din SUA a emis un apel pentru evitarea folosirii ustensilelor de unică folosinţă din polistiren, atenţionând mai ales în legătură cu gradul înalt de periculozitate prezentat în cazul copiilor şi al femeilor gravide, transmite AP.