Cele mai citite
 


Tulcea: Laboratorul TBC al Spitalului Judeţean de Urgenţă, fără acreditare RENAR
joi, 29 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Română de Acreditare RENAR a decis suspendarea acreditării laboratorului TBC a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea, conducerea unităţii intenţionând să renunţe definitiv la aceasta.
Directorul SJU, Ion Popescu, a declarat miercuri pentru AGERPRES că în timpul ultimului audit efectuat de Asociaţia de Acreditare din România RENAR, ca urmare a identificării unor termometre neetalonate, s-a decis suspendarea acreditării laboratorului TBC al unităţii până în martie 2012.
'Neoficial, am fost înştiinţaţi că s-au supărat pe noi din cauză că nu am vrut să ne acredităm la RENAR şi laboratorul de analize care este mult mai mare. Ca atare, a venit un auditor şi ne-a găsit o chichiţă. Noi am făcut în trei zile etalonarea aparaturii despre care ne-au sesizat, dar în continuare acreditarea laboratorului este suspendată', a declarat directorul SJU, Ion Popescu.
El a mai spus că lipsa acestei acreditări nu afectează sub nicio formă activitatea SJU, în condiţiile în care unele probe sunt trimise spre analiză la Bucureşti.
'Eu mă gândesc să renunţ la această acreditare RENAR care nu contează, dar care ne costă câteva mii de euro pe an. În plus, auditorul din partea RENAR are diverse pretenţii, ca de exemplu să trimiţi maşina după el în Bucureşti. (...) Noi vrem să facem ISO pe întregul spital şi am negociat ca acest standard de calitate să fie la un preţ de câteva mii de euro. Nu era productiv pentru noi să avem o etalonare şi pe întregul spital şi separat pe laborator. Avem în continuare dorinţa de a menţine această acreditare, cu atât mai mult cu cât problema găsită la audit s-a rezolvat', a conchis directorul Ion Popescu.
Conform Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate, pentru laboratorul TBC din cadrul SJU nu există un contract de finanţare distinct, astfel că în continuare se vor putea efectua analizele în acest laborator, cu atât mai mult cu cât multe dintre ele se transmit la Bucureşti. AGERPRES/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Laboratorul de analize al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu funcţionează fără acreditare Laboratorul de analize medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu funcţionează de aproximativ patru ani fără acreditare, pacienţii din Ambulatoriul instituţiei fiind nevoiţi să achite contravaloarea analizelor sau să aleagă serviciile unui cabinet privat, a declarat miercuri şeful...
Tulcea: Secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, la Babadag Autorităţile tulcene încearcă să transforme dispensarul TBC al Spitalului orăşenesc Babadag într-o unitate externă a Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Tulcea.
Tulcea: La Sulina, va funcţiona o secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Tulcea Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea aşteaptă din partea Ministerului de Sănătăţii aprobarea pentru transformarea centrului de sănătate din Sulina într-o 'prelungire' a Unităţii de Primire Urgenţă (UPU) a spitalului din municipiu, dispensarul TBC din oraşul Babadag, închis odată...
Secţia de Psihiatrie a SJU Tulcea ar putea fi modernizată Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea ar putea fi reabilitată printr-un proiect înaintat de Consiliul Judeţean (CJ) Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, instituţie ce are posibilitatea de a-l finanţa printr-un program guvernamental care are ca prioritate...
Tulcea: Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, o prioritate pentru Sănătatea tulceană Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea şi extinderea acestuia trebuie să constituie o prioritate pentru Sănătatea tulceană, potrivit Strategiei de dezvoltare a asistenţei medicale în judeţ pentru următorii cinci ani, întocmită de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
Tulcea: Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă, în creştere cu peste 20% faţă de cel din 2014 Bugetul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Tulcea, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), a crescut anul acesta cu peste 20% faţă de cel de anul trecut, potrivit directorului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Eugenia Vasile.