Cele mai citite
 


Maramureş: Sprijin financiar pentru Spitalul de Urgenţă
joi, 27 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Maramureş a alocat din bugetul propriu suma de 36.000 de lei pentru continuarea investiţiilor în aparatură medicală la Spitalul de Urgenţă din Baia Mare.
Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, a declarat, marţi, că investiţia în valoare de 36.000 de lei va asigura punerea în funcţiune a angiografului - aparat medical utilizat pentru pacienţii cu boli cardiovasculare.

'CJ Maramureş a mai investit 1,39 milioane lei în achiziţionarea aparatului şi alte 97.000 lei în sistemele de protecţie din sala unde funcţionează aceste aparat complex. Cele 36.000 de lei sunt necesare Spitalului de Urgenţă pentru a putea executa operaţiunile tehnice de punere în funcţiune a sistemului angiografic de cardiologie şi chirurgie vasculară. Investiţia e prima de acest gen în care Consiliul Judeţean Maramureş s-a implicat şi sperăm să fie de mare ajutor medicilor care tratează suferinzii de inimă', a spus Mircea Man.
Secţia de chirurgie vasculară este una dintre cele mai solicitate atât de pacienţi din Maramureş, cât şi de cei din judeţele limitrofe, Sălaj şi Satu Mare.

La rândul său, directorul Spitalului de Urgenţă din Baia Mare, dr. Ioan Blăjan, a declarat că aparatul medical şi întreg complexul tehnic care asigură funcţionarea acestuia a costat enorm, însă cel mai important este faptul că pacienţii vor putea fi diagnosticaţi şi trataţi mult mai rapid şi eficient.

'Fără aportul financiar al CJ Maramureş nu am fi putut continua lucrările de instalare a angiografului. La situaţia actuală din sănătate, orice sprijin financiar e binevenit. Fondurile financiare alocate de CJAS Maramureş asigură doar plata salariilor şi achiziţionarea medicamentelor. De investiţii în tehnică şi aparatură medicală în acest moment nu cred că se mai poate vorbi. Abia după reaşezarea economiei ar putea începe alte investiţii în tehnică medicală, iar tehnologia medicală de ultimă generaţie costă mult', a spus dr. Ioan Blăjan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: SJU Baia Mare va investi peste un milion de euro în dotarea cu tehnică medicală Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare va intra începând de anul viitor într-un proces accelerat de dotare cu echipamente şi tehnologii medicale de ultimă generaţie, urmând a fi alocaţi peste un milion de euro în acest sens, a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul unităţii, ec. Sorina Pintea.
Investiţii de peste 30 de milioane de lei în Spitalul Municipal din Cluj-Napoca Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca a fost dotat recent cu aparatură medicală performantă, printr-un proiect european care a vizat inclusiv modernizarea ambulatoriului. Valoarea proiectului se ridică la peste 32 de milioane de lei, din care 22 de milioane sumă nerambursabilă.
Arad: Aparatură medicală de peste jumătate milion de euro adusă la noua secţie de cardiologie de la SCJU Aparatură medicală în valoare de peste 500.000 euro a fost descărcată, marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pentru dotarea noii secţii private de cardiologie intervenţională care va funcţiona în cadrul unităţii medicale.
Arad: Aparatură medicală de ultimă generaţie în dotarea Spitalului Clinic de Urgenţă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad beneficiază de noi dotări constând în aparatură medicală de ultimă generaţie, în valoare de circa 1,2 milioane de euro, aparatura fiind achiziţionată de către Consiliul Judeţean (CJ).
Dolj: CJ a alocat peste 1,5 milioane lei pentru construirea unui depozit de gaze medicale la SJU Craiova, 9 iun /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Dolj a alocat suma de 1,58 milioane lei din fonduri bugetare pentru construirea unui depozit de gaze medicale la clinica de cardiologie intervenţională şi chirurgie vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.
Mureş: Cel mai mare spital privat din judeţ va fi inaugurat în februarie Târgu Mureş, 18 ian /Agerpres/ - Centrul Medical Nova Vita inaugurează în această lună, la Târgu Mureş, cel mai mare spital privat din judeţul Mureş, în urma unor investiţii în valoare de peste 7 milioane de euro, făcute de omul de afaceri Virgil Mailat.