Cele mai citite
 


Ancheta la Ambulanţa Braşov va mai dura câteva zile
vineri, 30 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cercetarea declanşată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov la Serviciul de Ambulanţă, în urmă cu două zile, este în plină desfăşurare şi va mai dura, a declarat joi, pentru AGERPRES, prim-procurorul Sanda Mateş.
"Dosarul este deschis pentru abuz în serviciu. Se fac cercetări, deocamdată ancheta este la început şi cu siguranţă va mai dura câteva zile bune", a precizat Sanda Mateş.
Procurorii fac cercetări cu privire la un contract de colaborare încheiat între Serviciul de Ambulanţă Braşov şi firma privată Asistenţa SOS SRL, un serviciu de ambulanţă şi consultaţii la domiciliu înfiinţat la începutul acestui an.
În baza acestui contract de colaborare, minimum şapte curse pe zi de la Serviciul de Ambulanţă erau direcţionate către Asistenţa SOS SRL, care are contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, iar pacientul nu plătea niciun cost suplimentar pentru serviciile acordate de firma privată de ambulanţă.
Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă susţin că totul s-a făcut legal, în baza Legii 95, potrivit căreia serviciile private de ambulanţă pot încheia contracte de colaborare cu serviciul public de ambulanţă.
Totodată, lipsa de personal a făcut ca Serviciul de Ambulanţă să funcţioneze cu 5 - 6 echipaje faţă de 10 anul trecut, în condiţiile în care solicitările sunt în creştere.
Ministerul Sănătăţii prin purtătorul său de cuvânt a anunţat zilele trecute că va începe, în cel mai scurt timp, o anchetă la Serviciul de Ambulanţă Braşov pentru a clarifica problemele apărute în urma încheierii acestui contract. AGERPRES/(AS - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Anchetă internă la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov în cazul intervenţiei la Ioan Gyuri Pascu Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) desfăşoară o anchetă internă în urma intervenţiei care a avut loc luni dimineaţă la artistul Ioan Gyuri Pascu, a declarat, pentru AGERPRES, managerul SABIF, Alis Grasu.
Serviciul de Ambulanţă Braşov se confruntă cu lipsa de personal Braşov, 19 oct /Agerpres/ - Patru medici de la Serviciul de Ambulanţă Braşov au plecat în străinătate în ultima perioadă, principala cauză fiind reducerea cu 25% a salariilor, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Serviciului de Ambulanţă Braşov, dr.Mioara Văitiş.
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.
Anchetă în cazul Gyuri Pascu: Mai multe documente de la Ambulanţă şi SMURD, solicitate de poliţişti (surse) Mai multe documente de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov şi SMURD în cazul morţii actorului Ioan Gyuri Pascu ar urma să ajungă vineri la Serviciul Omoruri din cadrul DGPMB, au declarat pentru AGERPRES surse din Poliţia Capitalei.
Anchetă la SAJ Vaslui, după ce o asistentă medicală ar fi sustras banii unui pacient Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o asistentă medicală şi un brancardier ar fi sustras banii din bagajul unui pacient transferat cu o salvare de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui la Secţia de Psihiatrie...
Bistriţa-Năsăud: Primul serviciu de ambulanţă privat din judeţ, înfiinţat de către Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" din Bistriţa a inaugurat, marţi, în prezenţa mitropolitului Clujului, Andrei, un serviciu privat de ambulanţă - proiect unic atât în Patriarhia Română, cât şi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud.