Cele mai citite
 


Botoşani: Comasarea spitalelor, respinsă de consilierii judeţeni
vineri, 30 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comasarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani cu Spitalul de Copiii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie nu va avea loc, în urma votului negativ de joi dat de consilierii judeţeni.
Proiectul de hotărâre privind comasarea celor patru spitale a primit 14 voturi 'pentru', 13 'împotrivă' şi cinci abţineri, fiind astfel respins. Este pentru a treia oară când Consiliul Judeţean (CJ) nu poate adopta măsura comasării spitalelor din subordine, pe fondul votului negativ al consilierilor opoziţiei, care doresc ca Spitalul de Copiii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie să rămână unităţi spitaliceşti independente.
'Este regretabil când un om are dovada în faţă şi nu o vede. E un fapt că, la momentul acesta, spitalele noastre - Spitalul de Obstretică Ginecologie, Psihiatrie, Pediatrie - sunt finanţate la cele mai mici niveluri de finanţare, iar Spitalul Judeţean, după ce a fost încadrat provizoriu în categoria a treia, unde îi este locul, a suferit deja o penalizare de 2%. Sunt pagube care s-au produs şi sunt greutăţi care ne dor, dar se pare că anumiţi consilieri, care astăzi au fost împotrivă, au durerea undeva în cot', a declarat, la sfârşitul şedinţei, preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac.
Respingerea proiectului de comasare a avut loc în timp ce aproximativ 150 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' pichetau sediul CJ.
'Eu, personal, le spun să le fie ruşine. Cred că vom mai protesta. Astăzi, colegii noştri s-au prins ce se întâmplă aici, cum se iau hotărârile la nivelul CJ, cine ia hotărârile la nivelul CJ. Este foarte trist ce se întâmplă. Nu mai am cuvinte', a afirmat, la rândul său, preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor Sanitas, Octavian Dumitru. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Sindicaliştii din Spitalul Judeţean ies în stradă pentru a cere comasarea cu alte trei spitale Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani vor picheta, pe 29 septembrie, Consiliul Judeţean (CJ), a declarat liderul sindical al spitalului, Lia Temciuc.
Botoşani: Comasarea spitalelor, aprobată de consilierii judeţeni Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" va prelua, prin comasare, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Psihiatrie, potrivit unei hotărâri adoptate, luni, de Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani.
Botoşani: Angajaţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati pichetează Consiliul Judeţean Aproximativ 150 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au pichetat, joi dimineaţă, sediul Consiliului Judeţean (CJ),
Botoşani: Spitalul Judeţean "Mavromati" aşteaptă aprobarea noii structuri organizatorice după comasare Noua structură organizatorică a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani, rezultată din comasarea cu Spitalul de Copii, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi Spitalul de Psihiatrie, nu a fost aprobată de Ministerul Sănătăţii, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele...
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati ar putea fi retrogradat în categoria a V-a Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani ar putea pierde, de la 1 ianuarie 2012, statutul de spital de urgenţă, în cazul în care Consiliul Judeţean (CJ) nu va aproba, în şedinţa din 29 septembrie, comasarea acestuia cu Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi...
Botoşani: Comasarea spitalelor, discutată din nou în Consiliul Judeţean Un nou proiect de hotărâre privind comasarea spitalelor din Botoşani va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean (CJ) programată pentru data de 27 octombrie, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac.