Cele mai citite
 


Drogurile legale vor fi interzise prin lege în Austria
joi, 29 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viena, 29 sep - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Indiferent dacă se numesc Lava Red sau Monkeys go bananas - în magazinele de profil există o mare varietate de stupefiante legale disponibile cumpărătorului.
Cu toate acestea, sunt periculoase: în momentul producţiei nu se fac controale de calitate, iar efectele substanţei rămân necunoscute. Din acest motiv, aceste 'droguri legale' vor fi în curând interzise prin lege în Austria.
Ministerul Sănătăţii, cel al Justiţiei şi cel de Interne au redactat o lege privind noile substanţe psihoactive, iar proiectul urmează să fie prezentat în parlament.
'Substanţele chimice, calificate drept droguri, prezintă un mare risc de sănătate', a declarat ministrul sănătăţii Alois Stöger, care speră ca interdicţia să intre în vigoare din ianuarie.
Austria este primul stat din întreaga lume care a avut o asemenea iniţiativă. Noutatea este că legea are în vedere o serie întreagă de compuşi chimici, nu numai substanţe singulare. Până acum producătorii au schimbat structura moleculară a stupefiantelor pentru a se putea feri de interdicţii de acest gen.
În curând, producătorii şi comercianţii vor putea fi pasibili de pedepse de până la zece ani dacă vor continua să comercializeze aceste substanţe. În ceea ce-i priveşte pe consumatori, acestora le vor fi adresate campanii de prevenire şi informare.
Cei care consumă 'droguri legale' provin din mai multe grupuri şi pături sociale, fiind fie muncitori, elevi sau studenţi. Principalul target al comercianţilor sunt însă adolescenţii, care doresc să încerce cât mai multe lucruri.
Substanţele psihoactive sunt în prezent disponibile pe internet, în magazine şi pe stradă. Comerţul online va continua să rămână o problemă.
'Însă de îndată ce substanţa va pătrunde pe teritoriul Austriei, autorităţile competente în domeniu vor putea acţiona', susţine ministrul sănătăţii.
În momentul în care proiectul de lege va fi finalizat şi înaintat spre adoptare se va putea şti cu exactitate ce substanţe urmează să fie interzise.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Austria va avea o lege a transparenţei listelor de aşteptare pentru operaţii Guvernul austriac a aprobat marţi o lege ce prevede publicarea pe internet a listelor de aşteptare pentru operaţiile programate în spitale, relatează postul de radio naţional.
Austria: Reuniune a Consiliului Internaţional pentru Controlul Narcoticelor Consiliul Internaţional pentru Controlul Narcoticelor (INCB) s-a reunit la sediul ONU din Viena, în cea de-a 99-a sesiune, pentru a examina Raportul Anual 2010 privind corupţia şi piaţa ilicită a traficului de droguri.
Dezbatere pe proiectul prevenţiei, luni, la Cameră; invitat - ministrul Sănătăţii O dezbatere privind strategia Ministerului Sănătăţii pentru asigurarea serviciilor medicale de calitate, dar şi legată de proiectul prevenţiei va avea loc luni la Camera Deputaţilor la 'Ora Guvernului', fiind invitat să participe ministrul Patriciu Achimaş-Cadariu.
(Corespondenţă): Austria: Reforma instituţiilor de sănătate promite spitale mai flexible şi orientate nevoilor pacienţilor Viena, 24 oct - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: O nouă reformă ce are ca scop îmbunătăţirea sistemului austriac de sănătate urmează să fie aprobată în vederea consolidării cooperării dintre spitale, în scopul impunerii unui proces de raţionalizare şi economisire a costurilor, precum...
(Corespondenţă) Austria: Programul 'Medical Care' facilitează accesul imigranţilor în domeniul medical Viena, 13 iul - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Sebastian Kurz, secretarul austriac de stat pe probleme de integrare, doreşte facilitarea accesului imigranţilor în domenii de lucru precum sănătatea şi îngrijirea medicală, scrie Die Presse în ediţia de vineri.
Vlad Voiculescu anunţă o ordonanţă de urgenţă pentru profesionalizarea managementului de spital Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat joi, în cadrul unei dezbateri, că o ordonanţă de urgenţă privitoare la profesionalizarea managementului de spital va fi dată cel mai probabil săptămâna viitoare.