Cele mai citite
 


Japonia: Donaţie anonimă de 10 milioane de yeni, lăsată în toaleta primăriei din Sakado
vineri, 30 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un donator anonim a lăsat în toaleta primăriei din Sakado, oraş situat în prefectura Saitama, un pachet cu bani. Pachetul conţinea suma de 10 milioane de yeni /circa 135.000 de dolari/ şi un bilet în care se solicita ca banii să fie transmişi persoanelor care au avut de suferit de pe urma cutremurului şi valurilor gigantice abătute în martie asupra Japoniei, informează Mainichi Daily News.
Potrivit reprezentanţilor administraţiei municipale, pachetul a fost descoperit încă la data de 22 septembrie, însă informaţia a fost dată publicităţii după o săptămână.

Funcţionarii municipali sunt de părere că banii au fost lăsaţi de un om în vârstă, lucru sugerat de textul biletului: 'Sunt un om singur. Luaţi aceşti bani şi daţi-i oamenilor din /regiunea/ Tohoku ce au avut de suferit în urma cutremurului'. Deocamdată, identitatea donatorului nu a putut fi stabilită cu exactitate.

Dacă în următoarele trei luni proprietarul banilor nu îi va cere înapoi, primăria va da directive ca donaţia să fie virată în contul Crucii Roşii a Japoniei.

Un devastator cutremur urmat de tsunami au avut loc în Japonia în martie 2011. Cel mai mult a avut de suferit de pe urma calamităţii prefectura Fukushima, care se află în regiunea Tohoku. Potrivit estimărilor autorităţilor nipone, în total au murit circa 23.000 de oameni.AGERPRES/(Adriana Matcovschi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Donaţie de 30.000 de dolari oferită Crucii Roşii Române pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţii Crucea Roşie Română a primit, joi, o donaţie în valoare de 30.000 de dolari pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţiile care au avut loc în vara acestui an.
Sălaj: Ambulanţă donată Crucii Roşii de parteneri din Germania O ambulanţă care va asigura intervenţii de specialitate la competiţiile sportive din judeţul Sălaj a fost donată recent filialei judeţene a Crucii Roşii de partenerii din localitatea germană Lehrte.
Ziua mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.
Teleorman: Lansarea unui proiect medical al Crucii Roşii pentru comunităţi izolate Un proiect al Crucii Roşii a fost lansat joi în judeţul Teleorman pentru ajutorarea populaţiei din comuna Tătărăştii de Jos, localitate aflată la 47 de kilometri de prima unitate de servicii medicale, o ambulanţă putând ajunge aici după 65 de minute de la solicitarea intervenţiei.
DOCUMENTAR: Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua Mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.
Japonia: Primul transplant pulmonar de la un donator viu la un pacient de doi ani O echipă de la Spitalul Universitar din Okayama (vestul Japoniei) a transplant cu succes părţi mici din plămânul unei mame fiului acesteia în vârstă de numai doi ani, relatează joi EFE, care precizează că este prima operaţie de acest tip realizată în lume în cazul unui pacient atât de tânăr şi cu un...