Cele mai citite
 


Lipsa apei calde în cazărmi în Rusia: doi morţi, circa 600 de militari cu infecţii respiratorii acute
vineri, 30 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi militari au murit şi încă aproape 600 s-au îmbolnăvit de o infecţie virală acută a aparatului respirator în unitatea militară 20115, dislocată în orăşelul Ostrogojsk, în apropiere de Voronej (500 - 600 km sud de Moscova) din cauza lipsei de medicamente şi a apei calde în cazărmi, relatează joi portalul Life News, citând declaraţii ale rudelor soldaţilor bolnavi.
'Am primit într-adevăr zeci, sute de plângeri din partea părinţilor unor soldaţi care ne-au relatat că aproape 600 dintre copiii lor au ajuns pe patul de spital cu infecţii respiratorii acute', a declarat pentru publicaţia electronică menţionată reprezentantul unei organizaţii neguvernamentale din Moscova.

'Fiul meu mi-a spus la telefon că în unitatea lor nu există apă caldă şi nici măcar o cabină de duş elementară. O dată la două săptămâni au posibilitatea să-şi facă baie cu apă caldă. În plus, unitatea duce lipsă şi de medicamente. Bieţii băieţi iau doar pastile împotriva febrei care nu au niciun efect în cazul complicaţiilor pulmonare', se plânge mama unuia dintre soldaţii de la unitatea de lângă Voronej.

Potrivit Life News, doi dintre militarii răciţi au murit din cauza complicaţiilor pulmonare, însă Parchetul militar, care a demarat o anchetă în acest caz, afirmă că unul din militari a murit în luna iunie. Autorităţile militare au instituit măsuri de carantină la Unitatea 20115, deşi soldaţii de aici au nevoie urgentă de apă caldă şi de medicamentele corespunzătoare unor răceli severe.

Acesta nu este primul caz de pneumonie şi infecţii virale acute în armata rusă. În luna mai a.c., mai mult de 20 de militari au fost spitalizaţi la unitatea din Biisk. Focare de infecţii respiratorii acute se înregistrează frecvent şi în cadrul Flotei din Marea Baltică, precum şi în Districtul Militar Volga, unde numai în decursul acestui an 200 de militari au fost spitalizaţi cu un astfel de diagnostic.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INFECTII VIRALE RESPIRATORII (CONSIDERATII GENERALE) Schimbarile climaterice globale au antrenat schimbari ale climei la nivel regional si local rapide, si odata cu ele cresterea morbiditatii prin boli acute, infectiile respiratorii ocupand primul loc.
Anchetă în derulare după decesul a doi bebeluşi născuţi în Maternitatea Suceava Şeful Secţiei Obstetrică-ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Cristian Irimia, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat marţi pentru AGERPRES că nu există o legătură de cauzalitate între decesul celor doi bebeluşi născuţi în maternitatea suceveană şi bacteria...
Galaţi: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă după decesul unui pacient Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi s-a autosesizat şi a declanşat o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă în urma decesului unei persoane operate în unitatea sanitară de unde ar fi contactat o infecţie intraspitalicească.
Carantină la Moscova din cauza gripei Pragul epidemiei de infecţii respiratorii acute virale şi gripă a fost depăşit în capitala rusă Moscova la toate categoriile de vârstă, a declarat vineri seara şeful Departamentului municipal de Sănătate, Leonid Peciatnikov. Printre tulpinile de gripă a fost identificat şi virusul A1H1(gripa nouă) -...
Dolj: Anchetă epidemiologică la SJU Craiova după ce au fost rapotate şase cazuri de de infecţie cu Clostridium difficile Direcţia de Sănătate Publică Dolj a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova după ce au fost raportate existenţa în luna septembrie a şase cazuri de infecţie cu Clostridium difficile, considerat drept principalul agent etiologic al sindromului diareic după terapie cu ...
Cinci greseli care agraveaza raceala si gripa “Ia o aspirina si o sa-ti treaca“ – un sfat comun pe care-l primim atunci cand ne confruntam cu primele semne ale racelii. Cu toate acestea, ignorarea simptomelor timpurii este una dintre cele mai comune greseli care agraveaza majoritatea afectiunilor, inclusiv virozele respiratorii sau gripa...