Cele mai citite
 


Maramureş: În spital, în stare gravă, după ce i-a apărut o măsea de minte la 78 de ani
vineri, 30 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O bătrână în vârstă de 78 de ani din satul Buşag a fost operată, joi, de medicii secţiei Chirurgie Orală şi Maxio-Facială după ce s-a constat că îi crescuse o măsea de minte care i-a infectat toată gura.
Medicii care se ocupă de tratarea cazului au spus că bătrâna s-a tratat câteva zile medicamentos întâmplător şi a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare cu insuficienţă respiratorie din cauza puroiului răspândit în toată gura până la nivelul gâtului. Deşi pacienta a fost operată, medicii sunt rezervaţi în privinţa evoluţiei stării de sănătate.
'Pacienta a fost internată în secţia Reanimare după intervenţia chirurgicală , însă prognosticul este rezervat. Are o vârstă înaintată, este afebrilă, organismul arată o reactivitate înceată. În urma antibioticului administrat organismul ar putea să producă puroi, iar când vom putea îndepărta tuburile de dren, atunci puteam spune că pacienta ar putea să se simtă mai bine ', a declarat dr. Ovidiu Rotaru, şeful secţiei Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială.
Medicul a precizat că sunt foarte rare cazurile în care la o vârstă atât de înaintată unui pacient să i se dezvolte în cavitatea bucală o asemenea măsea, iar în cazul care se întâmplă pacientul trebuie să se prezinte imediat la medic, nu să-şi administreze singur medicamente.
Asistenţii medicali îi fac bătrânei din trei în trei ore, spălături bucale pentru a îndepărta orice urmă de puroi.AGERPRES /(A- Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Intervenţia chirurgicală în cazul unei paciente cu dublă fractură de mandibulă, o reuşită a chirurgilor de la SJU Medicii compartimentului de chirurgie buco-maxilo-facială a SJU Baia Mare a înregistrat un nou succes cu o intervenţie extrem de complicată în cazul unei paciente cu dublă fractură de mandibulă, cauzată de un accident de maşină produs în urmă cu câteva zile, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă...
Maramureş: Două fetiţe, în stare gravă după ce tatăl lor le-a agresat fizic Două fetiţe, în vârstă de 9 şi 11 ani, din localitatea Ţicău, au fost internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare cu leziuni multiple pe corp după ce au fost bătute de tatăl lor.
Maramureş: Adolescentă găsită în stare gravă, după ce ar fi căzut de la etajul şapte al unui bloc O adolescentă în vârstă de 16 de ani a fost găsită miercuri pe terasa unui bloc de locuinţe din municipiul Baia Mare, existând indicii că ar fi căzut de la etajul şapte al imobilului.
Compartiment de chirurgie orală şi maxilo-facială înfiinţat la SJU Alba Iulia Singurul compartiment de chirurgie orală şi maxilo-facială din judeţul Alba a fost înfiinţat recent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, pacienţii care prezintă afecţiuni ale cavităţii bucale nemaifiind astfel obligaţi să se deplaseze la clinica de specialitate din Cluj Napoca.
Maramureş: Gravidă decedată din cauza gripei noi Baia Mare, 16 dec /Agerpres/ - Femeia gravidă în luna a VII-a, din comuna Petrova, diagnosticată cu gripă nouă în urmă cu cinci zile, a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, a precizat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, dr. Vasile Bodnar.
Cluj: Congresul Societăţii Române de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială Specialişti de renume din ţară şi din străinătate prezintă, începând de joi, timp de două zile, la lucrările celui de al X-lea Congres al Societăţii Române de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială, teme de interes privind noile tehnici şi tratamentele moderne folosite în acest domeniu al medicinii.