Cele mai citite
 


Olt: Reprezentanţii pensionarilor solicită înfiinţarea unor centre de zi pentru vârstnici
vineri, 30 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean al Pensionarilor din Olt, Florea Mitroi, a solicitat joi, în cadrul Comisiei de Dialog Social, înfiinţarea unor centre de zi pentru vârstnici în fiecare oraş din judeţ şi a cinci centre rezidenţiale pentru aceştia în spaţiile nefolosite deţinute de administraţiile publice.
Mitroi a arătat că în judeţ există un singur centru de zi pentru vârstnici, la Slatina, şi aici vin săptămânal peste 100 de persoane de vârsta a III-a care participă la diferite activităţi de petrecere a timpului liber şi unde primesc asistenţă de specialitate în diferite domenii, inclusiv juridic şi medical, în cadrul unor întâlniri cu reprezentanţi ai instituţiilor publice în măsură să ofere asemenea informaţii.
Pentru că centrul de zi de la Slatina este considerat de pensionari unul de succes, aceştia doresc crearea unor centre similare şi în celelalte oraşe din judeţ şi chiar în unele comune.
"Pensionarii vor centre rezidenţiale pentru vârstnici. Sunt clădiri nefolosite la Vitomireşti, Drăgăneşti (fostul spital), Iancu Jianu, Corabia, Balş, care se pot amenaja pentru vârstnici. Unii au nevoie de asistenţă medicală permanentă şi este greu să ajungi într-un centru de asistenţă şi îngrijire pentru că nu sunt locuri. Dacă nu centre rezidenţiale măcar centre de zi, în cadrul cărora pensionarii să fie antrenaţi în diferite activităţi", a spus Mitroi.
Prefectul judeţului Olt, Leonid Moisiu, a spus, în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii pensionarilor, că o soluţie pentru vârstnicii care au nevoie de îngrijiri medicale zilnic ar putea fi atragerea unor organizaţii nonguvernamentale care în alte judeţe desfăşoară cu succes activităţi de îngrijire la domiciliu. Deocamdată în judeţ nu există nicio organizaţie nonguvernamentală care să efectueze îngrijiri medicale la domiciliu pentru vârstnici. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Vâlcea: Primarul comunei Sineşti doreşte transformarea spitalul din localitate în centru social pentru vârstnici Primarul comunei vâlcene Sineşti, Mihai Rusie, doreşte transformarea spitalului din localitate într-un centru social, acesta considerând că populaţia îmbătrânită are nevoie de o îngrijire adecvată, de personal medical specializat, dar şi de socializare.
Olt: Centrele de asistenţă socială, ocupate la capacitate maximă Slatina, 25 feb /Agerpres/ - Şeful Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, Emil Moţ, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că în prezent centrele de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele adulte din judeţul Olt sunt ocupate la capacitate maximă şi există şi o listă de aşteptare pe...
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Un centru de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă se va înfiinţa la Cluj Judeţul Cluj va avea un centru de pregătire a paramedicilor de pe ambulanţele SMURD, prin amenajarea unui spaţiu adecvat, investiţie aparţinând Fundaţiei pentru SMURD, condusă de dr.Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Constanţa: Asistenţă medicală privată gratuită, în Mamaia Spitalul Privat ISIS a inaugurat luni, 3 decembrie, un Centru medical multifuncţional, cu spitalizare de zi gratuită, în staţiunea Mamaia.