Cele mai citite
 


Pakistanul confruntat cu o epidemie de febră dengue de o amploare fără precedent
vineri, 30 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pakistanul se confruntă cu o epidemie de febră dengue de o amploare fără precedent, care a luat viaţa a 126 de persoane în mai puţin de o lună şi a afectat în total circa 12.000 de persoane, în principal în estul ţării, au informat joi autorităţile locale, relatează AFP.
Ploile musonice prelungite şi temperaturile anormal de ridicate pentru sezon explică, potrivit autorităţilor, răspândirea rapidă a acestei boli tropicale, într-o ţară deja însângerată de luptele dintre armată şi islamişti şi afectată de inundaţiile repetate.

Din cele 11.584 de cazuri de febră dengue înregistrate până la această dată în Pakistan, 10.244 au fost localizate în regiunea Lahore, capitala culturală şi principalul oraş din est, au informat autorităţile provinciale.

În Lahore, spitalele au fost copleşite de afluxul de bolnavi, determinând autorităţile sanitare să ridice corturi în jurul acestora pentru a primi pacienţii, a informat un membru al serviciilor de sănătate locale. Mai mult de 1.100 de bolnavi de febră dengue au fost trataţi joi şi peste 10.000 au fost trimişi acasă pentru a se odihni, a adăugat el. Echipe trimise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi de Sri Lanka se găsesc la faţa locului pentru a acorda ajutor.

Nu există nici un vaccin pentru aceasta boala transmisă de ţânţari.

În zonele afectate, locuitorii critică ineficienţa guvernului, incapabil, în opinia lor, să prevină întreruperile de curent şi să ia măsuri pentru limitarea înmulţirii ţânţarilor, purtători ai acestei boli.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
VIRUSUL ZIKA OMS susţine amânarea donării de sânge de către persoanele care au călătorit în zone de risc Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră oportună amânarea donării de sânge de către persoane care au călătorit în ţări cu risc de propagare a virusului Zika, după ce o femeie însărcinată revenită din Columbia a fost diagnosticată în Spania, o premieră pentru Europa, informează agenţia France...
Epidemie de febră dengue la Rio de Janeiro Brasilia, 26 apr /Agerpres/- O epidemie fără precedent de febră dengue a fost declarată marţi în oraşul brazilian Rio de Janeiro, unde peste 50.000 de cazuri au fost înregistrate în acest an, dintre care 500 în ultima săptămână, transmite AFP.
Febra galbenă: Organizaţia Mondială a Sănătăţii va lansa o campanie de vaccinare în Angola şi Republica Democrată Congo Organizaţia Mondială a Sănătăţii va lansa la începutul lunii august o vastă campanie de vaccinare împotriva febrei galbene, în cadrul căreia vor fi vaccinate 15,5 milioane de persoane din Angola şi Republica Democrată Congo (RDC), a declarat, joi, la Geneva, Bruce Aylward, director general adjunct al...
Nouă epidemie de febră dengue în Brazilia Brazilia înregistrează o nouă epidemie de febră dengue, maladie virală transmisă prin muşcătura unui ţânţar, numărul deceselor consemnate în primele trei luni din 2013 depăşindu-l deja pe cel din întreg anul 2012, transmite AFP, citând un comunicat al Ministerului Sănătăţii de la Brasilia.
Atenţionare de călătorie Paraguay: epidemie de febră dengue Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Republica Paraguay că, în ultima perioadă, această ţară este afectată de o epidemie de febră dengue fără precedent, informează MAE într-un Comunicat transmis Agerpres.
Brazilia a decretat alertă de febră dengue în sute de oraşe Brazilia a emis o avertizare de febră dengue pentru cel puţin 340 de oraşe de teama unui focar, au anunţat joi autorităţile guvernamentale, citate de agenţia Xinhua.