Cele mai citite
 


Palatul de Justiţie va fi iluminat în roz, amintind femeilor că au dreptul la informare şi la sănătate
vineri, 30 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cea de-a XI-a ediţie a evenimentului ''Iluminare în roz'' - simbol al luptei împotriva cancerului de sân, eveniment organizat în acest an de Fundaţia Renaşterea în parteneriat cu Asociaţia Magistraţilor din România, va avea loc sâmbătă, 1 octombrie, când Palatul de Justiţie va fi îmbrăcat în culoarea speranţei, sub sloganul ''Dreptul la informare, dreptul la sănătate''.
Potrivit unui comunicat al Fundaţiei Renaşterea, remis, joi, AGERPRES, celor peste 300 de invitaţi - personalităţi din lumea medicală, juridică, academică, artistică numeroşi susţinători ai fundaţiei - li se va oferi un inedit moment muzical, nai şi voce, susţinut de conf. dr. Oana Lianu. Gazdele evenimentului vor fi Andreea Esca, ambasador al fundaţiei, alături de preşedintele şi vicepreşedintele acesteia, Mihaela Geoană şi Cristiana Copos.
''În fiecare an, la 1 octombrie, iluminăm în roz o clădire reprezentativă, pentru a le reaminti femeilor că prin informare, prevenţie şi control medical anual cancerul de sân poate fi învins. Evenimentul simbol al Fundaţiei Renaşterea ne oferă prilejul de a împărtăşi cu susţinătorii noştri rezultatele celor 10 ani de activitate şi mulţumirile celor peste 180.000 de persoane care au beneficiat de serviciile noastre medicale'', a declarat Mihaela Geoană, preşedinte şi fondator al Fundaţiei Renaşterea.
Anul acesta, alte cinci oraşe din ţară se alătură Capitalei, iar lumina roz va transmite mesajul luptei împotriva cancerului de sân în Bacău, Cluj, Constanţa, Târgu Mureş, Petroşani şi Paşcani.
Fundaţia Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură a fost înfiinţată în anul 2001, aducând pentru prima dată în atenţia publicului din România o problemă cu implicaţii majore în viaţa femeilor: cancerul de sân. În urma activităţii susţinute în acest domeniu atât de important, autorităţile statului român au acordat Fundaţiei Renaşterea, la 5 februarie 2008, statutul de organizaţie de utilitate publică.
Alăturându-se Iniţiativei Mondiale de Iluminare în Roz ca simbol al luptei împotriva cancerului de sân, anual, la 1 octombrie, Fundaţia Renaşterea organizează evenimentul de iluminare în roz a unor clădiri reprezentative din Bucureşti şi din alte oraşe din ţară. În Bucureşti au fost iluminate în roz: Ateneul Român (2001), Muzeul ''George Enescu'' (2002), Teatrul Naţional (2003), clădirea CEC (2004), Biblioteca Centrală Universitară (2005), Muzeul Naţional de Artă (2006), Cercul Militar Naţional (2007), Arcul de Triumf (2008), Institutul Oncologic din Bucureşti (2009), Palatul Parlamentului (2010).
Printre principalele realizări ale Fundaţiei Renaşterea, în cei 10 ani de activitate, se numără inaugurarea, la 27 aprilie 2011, a Centrului Medical de Excelenţă Renaşterea, care oferă servicii de diagnostic în senologie, ginecologie, investigaţii anatomopatologice şi imunohistochimie. Centrul este dotat cu aparatură de ultimă generaţie, unică în România. Acest proiect a fost finanţat cu peste 2 milioane de euro prin Mecanismul SEE (Spaţiul Economic European).
O altă realizare importantă a fundaţiei este reprezentată de Centrul de Diagnostic al Afecţiunilor Mamare Renaşterea din Bucureşti, care oferă consultaţii, mamografii şi ecografii pentru detectarea precoce a cancerului de sân. În perioada 2003-2011, la acest centru au fost investigate peste 25.893 de persoane, efectuându-se 11.842 de ecografii, 22.998 de mamografii şi 25.116 de consultaţii, 2.509 de femei fiind depistate cu cancer.
De un deosebit succes s-a bucurat primul program gratuit de investigaţii de sân şi de col uterin din România, posibil prin Unitatea Mobilă de Diagnostic pentru Sân şi Col Uterin, care este dotată cu un cabinet de ginecologie şi unul de mamografie. De la inaugurare (martie 2008), Unitatea Mobilă s-a deplasat în 34 de comunităţi rurale şi oraşe mici, unde peste 15.500 de femei au beneficiat de investigaţii gratuite, fiind efectuate 13.941 de teste Babeş-Papanicolau şi 7.778 de mamografii. De asemenea, au fost distribuite aproximativ 20.000 de broşuri de informare privind sănătatea femeii.
Ca o recunoaştere a succesului acestui proiect, în 2010 Parlamentul European a acordat Fundaţiei Renaşterea distincţia ''Pearl of Wisdom'' şi a fost premiat la Gala Societăţii Civile 2008.
Alte realizări ale Fundaţiei Renaşterea sunt Unitatea Mobilă Enel Cuore, achiziţionată cu fonduri donate de Fundaţia Enel Cuore în 2011, dotată cu cabinete de ginecologie şi de mamografie digitală, dar şi Centrul de Informare Medicală Renaşterea, amenajat în Institutul Oncologic Bucureşti, care oferă sprijin psihologic pentru pacienţi şi familiile acestora. Până în prezent, peste 10.000 de persoane au beneficiat de serviciile acestui centru.
Linia telefonică 08.008.300.300 este primul serviciu de apel gratuit din România dedicat informării populaţiei în legătură cu cancerul de sân şi de col uterin, care din 2003 până în prezent a înregistrat peste 106.662 de apeluri. AGERPRES/(AS - Marina Bădulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Palatul de Justiţie a fost iluminat în roz, simbolul luptei împotriva cancerului de sân Palatul de Justiţie din Bucureşti a fost îmbrăcat, sâmbătă seară, în roz - culoarea speranţei - cu ocazia celei de-a XI-a ediţii a evenimentului ''Iluminare în roz'' - simbol al luptei împotriva cancerului de sân, eveniment organizat în acest an de Fundaţia Renaşterea în parteneriat cu Asociaţia Magistraţilor...
Comunicat de presă - Fundaţia Renaşterea Testări gratuite pentru depistarea precoce a cancerului de sân şi a celui de col uterin pentru femeile din Focşani - Campanie Fundaţia Renaşterea
Fundaţia Renaşterea a împodobit în roz, culoarea speranţei, un brad din faţa Ateneului Român Fundaţia Renaşterea a iluminat în roz bradul din faţa Ateneului Român şi l-a împodobit, joi seară, cu fundiţe roz, pentru a transmite femeilor mesajele Fundaţiei despre importanţa prevenţiei, despre rolul controlului medical periodic în depistarea precoce a cancerului de sân.
Campanie de informare privind prevenţia şi depistarea cancerului de sân şi col uterin Fundaţia Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură a desfăşurat, timp de un an, o companie de educare privind prevenţia şi depistarea precoce a cancerului de sân şi de col uterin.
Constanţa: Investigaţii medicale gratuite la Eforie pentru diagnosticarea cancerului de sân şi col uterin Fundaţia Renaşterea oferă gratuit teste pentru diagnosticarea cancerului de sân şi a celui de col uterin tuturor femeilor din Eforie şi din localităţile limitrofe, precum şi celor care-şi petrec vacanţa pe litoral, în luna august.
1.800 de femei din zone defavorizate au beneficiat de controale medicale gratuite în 2016 (studiu) Un număr de 1.800 de femei din zone defavorizate au beneficiat de controale medicale gratuite în 2016, peste 38% dintre acestea fiind îndrumate de urgenţă către un control medical de specialitate, în cadrul unui program derulat anul trecut de Fundaţia Renaşterea, cu sprijinul Roche România, se arată...