Cele mai citite
 


Sălile de culturism şi fitness vor funcţiona în baza unui certificat eliberat de Agenţia Naţională Anti-Doping
vineri, 30 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sălile de culturism şi fitness vor avea nevoie pentru funcţionare de un certificat eliberat pentru o durată de trei ani de Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD), conform unei Hotărâri de Guvern aprobate miercuri de Executiv referitoare la normele de aplicare a Legii 104/2008 referitoare la prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, într-o conferinţă de presă.
"Activitatea în sălile de culturism şi fitness se va derula în baza unui certificat eliberat de ANAD, valabil pe durată de trei ani. Proprietarii de săli sunt obligaţi să ceară eliberarea acestui certificat în termen de şase luni de la intrarea în vigoare a acestei Hotărâri de Guvern, urmând ca ANAD să elibereze certificatele în termen de 90 de la data depunerii documentaţiei. Scopul actului normativ este prevenirea şi combaterea traficului de substanţe dopante cu grad mare de risc şi, bineînţeles, combaterea vânzării în sălile de culturism şi de fitness. Emiterea certificatului implică autorizarea funcţionării sălilor de sport din punctul de vedere al reglementărilor antidoping. În acest sens, între documentele pe care trebuie să le depună este şi lista actualizată cu substanţele alimentare distribuite în sălile de sport", a evidenţiat oficialul guvernamental.
Actul normativ respectiv intră în vigoare la 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.. Hotărârea a fost elaborată prin consultarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, Autorităţii Naţionale a Vămilor, Ministerului Public, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Justiţiei, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret şi Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. AGERPRES / (A-Marius Frăţilă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste nouă milioane de lei, destinaţi în acest an Strategiei antidoping Un efort bugetar de peste 9,8 milioane de lei este ar putea fi destinat în acest an Strategiei naţionale antidoping, în timp ce pentru anii următorii suma ar putea creşte, ajungând în 2014 la 10,7 milioane de lei, în 2015 şi 2016 la peste 13,9 milioane de lei, iar în 2017 la peste 15 milioane de lei...
Vâlcea: Liberalul Cristian Buican cere reînnoirea parcului auto al Serviciului de Ambulanţă Deputatul liberal Cristian Buican a solicitat joi, într-o conferinţă de presă, Ministerului Sănătăţii repartizarea de urgenţă de noi autosanitare pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Vâlcea, în condiţiile în care parcul auto al acestuia nu corespunde din punct de vedere numeric şi tehnic.
APCR cere Ministerului Sănătăţii aprobarea HG privind introducerea unor medicamente noi, vitale bolnavilor cronici Alianţa Pacienţilor Cronici din România (APCR) cere Ministerului Sănătăţii aprobarea hotărârii de guvern privind introducerea unor medicamente noi, precizând că, în caz contrar, va susţine bolnavii, în continuare, în demersurile lor în instanţă.
Botoşani: Prefectul cere Ministerului Sănătăţii o verificare a activităţii DSP, după scandalul neautorizării Sanatoriului Podriga Botoşani, 3 iun/ Agerpres/- Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, a solicitat ministrului Sănătăţii să dispună o anchetă la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) în urma scandalului legat de neautorizarea sanitară a Sanatoriului Podriga.