Cele mai citite
 


SUA: A murit inventatorul stimulatorului cardiac
vineri, 30 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Wilson Greatbatch, omul de ştiinţă a cărui invenţie a salvat şi a prelungit viaţa a sute de mii de oameni din întreaga lume, a murit în SUA, la vârsta de 92 de ani. 'Părintele' stimulatorului cardiac a încetat din viaţă la Buffalo, New York, transmit canalele media americane.
Deşi cauzele morţii sale nu sunt dezvăluite, fiul său adoptiv a declarat că în ultimii ani omul de ştiinţă a avut mai multe probleme de sănătate.

Greatbatch este autorul a peste 320 de invenţii, între care pe lângă stimulatorul cardiac se numără bateriile litiu cu durată lungă de funcţionare - utilizate într-o gamă largă de implanturi medicale - instrumente folosite astăzi în diagnosticul HIV etc.

În ultimii ani, omul de ştiinţă a făcut investiţii substanţiale în cercetările asupra combustibilului obţinut pe baza plantelor şi dezvoltării energiei alternative. 'Mi se pare că, dacă chiar nu schimb lumea, cel puţin încerc', declara el în 2007.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: odisee provocatoare pentru Andrei Floroiu în beneficiul bolnavilor cu scleroză multiplă La sfârşitul lunii august, fostul bancher de investiţii Andrei Floroiu se va îmbarca alături de doi colegi într-o călătorie în care vor parcurge 20.000 de mile, străbătând 30 de ţări, timp de şase săptămâni pentru a strânge fonduri pentru ONG-urile care se ocupă de persoanele ce suferă de scleroză multiplă...
IBM, în topul brevetelor de invenţie din SUA pe 2012, pentru al 20-lea an consecutiv Gigantul american IBM a înregistrat, în 2012, un număr de 6.748 de brevete de invenţie, ceea ce poziţionează compania pe primul loc în clasamentul de specialitate din Statele Unite ale Americii /SUA/ pentru al 20-lea an consecutiv, a anunţat, într-un comunicat de presă, IBM România.
SUA: apar probleme de sănătate mintală în rândul supravieţuitorilor uraganului Sandy Pe măsură ce comunităţile lovite de uraganul Sandy îndepărtează pagubele fizice, o nouă criză îşi face apariţia: traumele mentale şi emoţionale suferite de victimele furtunilor, inclusiv copii, relatează Associated Press.
Virusul HIV ca propagandă antiamericană Oare într-adevăr virusul ucigaş HIV a fost 'creaţia' unor oameni de ştiinţă din laboratoare americane? Timp ce circa patru ani, în vremea războiului rece, această teorie a tulburat minţile oamenilor, fiind vehiculată pe primele pagini ale marilor publicaţii mondiale. În pofida faptului că cercetători...
WestEye Hospital, 2 ani de investitii in tehnologii de prevenire si tratare a afectiunilor ochiului WestEye Hospital aniverseaza 2 ani de activitate prin tehnologii de ultima generatie si servicii la costuri accesibile
Dr. Ciudin: În România-180 de implanturi de stimulator cardiac la 1 milion de locuitori; în ţările din vest 1.200 la un milion Un număr de 180 de implanturi de stimulator cardiac se fac în România la 1 milion de locuitori, în timp ce în ţările din vest 1.200 la un milion, a susţinut joi dr. Radu Ciudin, şeful Secţiei Cardiologie IV, din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Bucureşti.