Cele mai citite
 


Campanie de testare gratuită a glicemiei şi tensiunii arteriale în sectorul 1 al Capitalei
sâmbătă, 1 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Sectorului 1 organizează, sâmbătă şi duminică, o campanie de testare gratuită a glicemiei şi tensiunii arteriale, precum şi măsurarea pulsului şi a nivelului de oxigen din sânge, informează un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.
Astfel, sâmbătă şi duminică persoanele vârstnice din Sectorul 1 îşi pot testa gratuit glicemia şi tensiunea arterială în parcurile din această zonă administrativă, între orele 11.00 - 13.00 în parcul Kiseleff şi între orele 15.00 - 17.00 în Parcul Bazilescu.
Scopul acţiunii este acela de a informa publicul larg în general şi persoanele vârstnice în special despre importanţa deosebită a monitorizării nivelului glicemiei şi a tensiunii arteriale.
Mai mult, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanei Vârstnice, administraţia locală le-a pregătit seniorilor o serie de concerte de muzică clasică, expoziţii de pictură şi vizionări de piese de teatru şi film.
În perioada 3 - 5 octombrie, Primăria Sectorului 1 organizează la sediul Clubului Seniorilor (Pajurei nr.15 A), deja tradiţionalul Festival ''Ani Toamnă''.
În cadrul evenimentului persoanele vârstnice, membre ale Clubului Seniorilor, se vor putea delecta cu un program artistic susţinut de îndrăgiţii actori Adriana Trandafir, Florina Cercel şi Damian Crâşmaru, vor putea audia muzică de calitate în cadrul concertului de pian susţinut de Camelia Pavlenco sau vor putea admira lucrările consacratului artist Ştefan Georgescu.
Persoanele vârstnice din cadrul Complexului Social de Servicii Sociale Odăi vor viziona în cadrul clubului spectacolul de teatru ''2 Lozuri'' de I.L.. Caragiale, momente vesele la alegere: Amza Pellea sau I.L. Caragiale şi vor participa la alte evenimente pregătite numai pentru ei de organizatori.
Primăria Sectorului 1 îşi propune ca prin această suită de manifestări să le ofere persoanelor de vârsta a treia câteva momente de bucurie şi destindere, care să-i facă să uite de grijile de zi cu zi şi de neplăcerile inerente provocate de vârsta înaintată.
''Avem în permanenţă grijă de seniorii noştri, nu numai de Ziua Internaţională a Vârstnicilor. Derulăm un amplu program de creştere a calităţii vieţii şi de combatere a marginalizării sociale a persoanelor vârstnice. O componentă esenţială a acestui program o constituie Complexul Caraiman, primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse, din care cea mai mare parte sunt persoane de vârsta a treia. Grija faţă de vârstnici este o datorie a administraţiei locale şi este un gest de respect şi recunoştinţă pentru ceea ce au oferit dumnealor de-a lungul anilor'', declară primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, în comunicatul citat. AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Campanie de testare gratuită a glicemiei şi depistare a diabetului zaharat O campanie de testare a glicemiei şi depistare a diabetului zaharat se va derula la Cluj-Napoca, între 9 şi 11 mai, acţiunea fiind organizată de filiala Cluj a Uniunii Social Liberale (USL), cu sprijinul Clinicii medicale "Regina Maria" şi a profesorului universitar dr. Nicolae Hâncu.
Testare gratuită a tensiunii arteriale, în zona Spitalului Colţea Persoanele interesate îşi pot controla gratuit tensiunea arterială, vineri, în zona Spitalului Colţea, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale.
Suceava: Testare gratuită a glicemiei de Ziua Mondială a Diabetului Sucevenii cu vârste de peste 35 de ani şi supraponderali care nu sunt diagnosticaţi cu diabet îşi vor putea testa gratuit glicemia, tensiunea arterială, colesterolul şi greutatea, a declarat, luni, directorul DSP Suceava, Ludovic Abiţei.
Giurgiu: Campanie de testare gratuită a glicemiei Aproximativ o mie de giurgiuveni şi-au putut măsura, gratuit, luni, glicemia, în cadrul unei campanii menite să marcheze Ziua mondială a diabetului.
Analize gratuite la Complexul Caraiman, cu prilejul Zilei Internaţionale a Vârstnicilor Persoanele cu vârsta de peste 50 de ani cu domiciliul în Sectorul 1 vor putea să-şi testeze glicemia, să-şi controleze tensiunea arterială, precum şi să efectueze testul pentru depistarea osteoporozei gratuit, de marţi, 4 octombrie, până pe 10 octombrie, la Complexul Multifuncţional Caraiman, cu prilejul...
„Esti sigur că vezi bine?” – campanie de testare gratuită a vederii, în magazinele Vision Optica Vision Optica lansează în Bucureşti o campanie de avertizare cu privire la necesitatea controlului oftalmologic periodic pentru îngrijirea vederii, invitând bucureştenii să îşi facă testări gratuite a sănătăţii ochilor, în perioada 4 aprilie – 12 aprilie 2012.