Cele mai citite
 


Constanţa: Sute de elevi, depistaţi cu păduchi şi micoze
sâmbătă, 1 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 450 de elevi au fost depistaţi cu păduchi, râie, micoze şi alte boli parazitare, în urma triajului epidemiologic efectuat de medici în unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa, după începerea noului an şcolar.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, Constantin Dina, a informat, vineri, printr-un comunicat remis presei, că au fost examinaţi aproape 8.700 de preşcolari şi elevi din 437 de creşe, grădiniţe, şcoli şi licee, înregistrându-se 1.052 de cazuri de îmbolnăvire, printre care 567 angine, 260 cazuri de pediculoză, 101 de micoze, şase de scabie şi 80 cazuri de alte boli parazitare.
La zece zile după primul examen medical s-a făcut un nou control numai pentru scabie şi pediculoză şi au fost depistate 54 de cazuri de elevi cu păduchi.
''Pentru aceşti copii s-a recomandat repetarea tratamentului, reintrarea lor în colectivitate fiind permisă numai după rezolvarea cazurilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau medicul colectivităţii'', a precizat reprezentantul DSP Constanţa.
Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010, când au fost triaţi aproape 93.000 de preşcolari şi elevi şi au fost depistate 1.424 de cazuri de îmbolnăviri, în prezent s-au înregistrat mai puţine cazuri de angine, micoze, scabie, însă a crescut uşor numărul cazurilor de pediculoză. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Aproape 300 de elevi, depistaţi cu păduchi, râie şi micoze Circa 1.100 din totalul de aproape 79.000 de preşcolari şi elevi din unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa au fost depistaţi cu diferite afecţiuni medicale, printre care 270 de cazuri de scabie, pediculoză şi micoze.
Hunedoara: Peste 300 de elevi au fost depistaţi cu păduchi şi râie Peste 300 de elevi care învaţă în şcolile şi liceele din judeţul Hunedoara au fost depistaţi cu păduchi şi râie, în urma controalelor efectuate de medici, de la începutul anului şcolar şi până în prezent, constatându-se o creştere a numărului de cazuri, comparativ cu anul trecut.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 200 de elevi cu păduchi, găsiţi în şcolile bistriţene Aproape 200 de elevi cu păduchi şi alţi circa 30 cu râie au fost depistaţi în şcolile bistriţene în urma triajului epidemiologic efectuat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, potrivit datelor comunicate joi AGERPRES.
Bistriţa-Năsăud: Peste 300 de elevi cu păduchi, depistaţi la controalele medicale Peste 300 de elevi din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost depistaţi cu păduchi în urma controalelor medicale efectuate după începerea anului şcolar, la care se adaugă şase cazuri de scabie şi patru de varicelă, potrivit datelor comunicate luni AGERPRES de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică.
Brăila: Peste 130 de elevi, descoperiţi cu râie şi păduchi Brăila, 5 oct /Agerpres/ - Peste 130 de elevi din judeţul Brăila au fost depistaţi cu râie şi păduchi, la început de an şcolar, în urma triajului epidemiologic făcut de către personalul medical din şcoli şi grădiniţe.
Hunedoara: Peste 200 de elevi au fost descoperiţi cu păduchi sau râie Peste 200 de copii cu păduchi şi nouă elevi care sufereau de râie, au fost depistaţi de medicii hunedoreni cu prilejul triajului epidemiologic desfăşurat la începutul celui de-al doilea semestru din acest an şcolar, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu paraziţi fiind identificate în zonele Deva, Hunedoara...